"Pieci.lv" jubilejas svētki "Hanzas peronā" izmaksās nepilnus 5000 eiro (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Bijušie Latvijas Radio 5 - Pieci.lv dīdžeji Magnuss Eriņš un Marta Grigale labdarības maratona "Dod pieci"
Bijušie Latvijas Radio 5 - Pieci.lv dīdžeji Magnuss Eriņš un Marta Grigale labdarības maratona "Dod pieci" Foto: Zane Bitere/LETA

Jūlija nogalē Latvijas Radio plānotie jubilejas svētki par godu radio programmas "Pieci.lv" astotajai gadadienai izmaksās nepilnus 5000 eiro, pastāstīja Latvijas Radio pārstāve Ieva Aile. 

Piektdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā deputāti vienojās rakstīt vēstuli Latvijas Radio valdei, lūdzot skaidrot izmaksas 23.jūlijā paredzētajām radio "Pieci.lv" astotās jubilejas svinībām. Komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš informēja, ka svinības plānotas "Hanzas peronā", kurā notiks ballīte, uzstāsies dīdžeji un nebūšot tikai "delfīni un žirafes". Deputāts vēlējās uzzināt, cik izmaksās svinības, "kas nāks pretī" un kādas ir telpu īres izmaksas. Kaimiņu šis budžeta jautājums ļoti interesējot.

Aile skaidroja, ka "Pieci.lv" ārpus studijas izbraukuma ētera pasākuma - dārza svētku, kas veltīti radiostacijas astotajai jubilejai - izmaksas ir nepilni 5000 eiro, no kuriem ietilpīgākās pozīcijas ir mūziķu apskaņošana un dīdžeja pults, skatuves zonas izgaismošana. Šī pasākuma daļa Latvijas Radio izmaksās ap 1600 eiro.

Savukārt multimediālā satura veidošana - ētera straumēšana video formātā - un virzīšana digitālajā vidē izmaksās apmēram 1000 eiro. Scenogrāfija, iekārtojums un vizuālo materiālu ražošana - arī ap 1000 eiro.

Aile atklāja, ka ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) atļauju

"Hanzas perons" ir noteikts kā pasākuma partneris, kurš norises vietu nodrošina bez maksas.

Tāpat arī visi mūziķi svētkos uzstāsies bez maksas, par ko Latvijas Radio draugiem un partneriem izsaka pateicību. Aile uzsvēra, ka bez šī atbalsta izbraukuma tiešraides pasākums nevarētu notikt. Arī apmeklētājiem (ierašanās ar Covid-19 digitālajiem sertifikātiem) pasākums būs bez maksas.

"Vēlamies uzsvērt, ka šīs izmaksas 10 stundu izbraukuma tiešraidei ir samērīgas," norādīja Latvijas Radio.

Jautāti, vai Saeimas komisijas bažas, ka nodokļu maksātāja nauda varētu tikt tērēta nelietderīgi, ir pamatotas, Aile skaidroja, ka ārpus studijas pasākumi ik gadu ir daļa no sabiedriskā pasūtījuma. Viņa norādīja, ka Latvijas Radio regulāri dodas pie saviem klausītājiem ārpus radiomājas sienām Vecrīgā. Piemēram, ar Latvijas Radio 1 raidījumu "Kā labāk dzīvot" šajā sezonā ir četri izbraukuma ētera tiešraides no Latvijas pierobežas pilsētām. Tāpat arī "Radio mazā lasītava" dodas uz muzejiem un rakstnieku mājām, lai klātienē sastaptu savu auditoriju. Arī Latvijas Radio 4 ir raidījis no Daugavpils pilsētas svētkiem.

Latvijas Radio ik gadu ir piedalījies un raidījis no sarunu festivāla "Lampa". Arī Latvijas Radio 5 - "pieci.lv" ik gadu nodrošina izbraukuma ēterus, tostarp vasarā, kas sakrīt ar kanāla dzimšanas dienu. Jo īpaši svarīgi tas šajā laikā, kad ilgstoši pandēmijas dēļ klausītāju un ētera viesu satikšana klātienē nav bijusi iespējama, uzsvēra Aile.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu