Dailes teātris Mazās zāles un Mēģinājumu zāles pārbūvē un tehniskajā aprīkojumā plāno ieguldīt līdz 3 miljoniem eiro (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Dailes teātris Mazās zāles un Mēģinājumu zāles pārbūves darbos un tehniskajā aprīkojumā plāno ieguldīt līdz trīs miljoniem eiro, šodien preses konferencē žurnālistiem pavēstīja Dailes teātra valdes loceklis Juris Žagars

Arhitekts Reinis Liepiņš uzsvēra, ka Dailes teātra ēka ir viens no iespaidīgākajiem un tehniski precīzākajiem modernisma laika arhitektūras šedevriem. Viņš pavēstīja, ka teātra Mazā zāle sākotnēji bija iecerēta kā mēģinājumu zāle, tomēr kopš teātra darbības sākšanas tā izmantota izrāžu demonstrēšanai.

Liepiņš uzsvēra, ka tiks pārbūvēta ēkas vidusdaļa un būves arhitektūra netiks mainīta. Turklāt Mazajā zālē būs ne tikai 370 sēdvietas, bet arī balkons. Tāpat plānots izbūvēt jaunu "black-box" zāli, kurā varēs notikt gan mēģinājumi, gan izrādes.

"Mēs nemainām autentiskumu un nepieskaramies nesošajām konstrukcijām. Mēs šo ēku pārveidojam atbilstoši teorētiskai restaurācijas bāzei, proti, mēs veicam tā saucamo saudzīgo restaurāciju, nemainot ēkas raksturu un detaļas," sacīja arhitekts.

Reinis Liepiņš
Reinis Liepiņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Liepiņš norādīja, ka paralēli Mazās zāles un Mēģinājumu zāles pārbūves darbiem tiks veikti arī citi rekonstrukcijas darbi, jo teātrī ir vietas, kur nepieciešams uzlabot tehnisko stāvokli, piemēram, izveidot dūmu novadīšanas sistēmu, kuras patlaban teātrī nav.

Būvniecības darbus teātrī paredzēts sākt šā gada rudenī, pabeidzot Mazās zāles pārbūvi 2022.gadā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu