"Radio Skonto" nākamajā finanšu gadā prognozē apgrozījuma kritumu par 10-15%

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Žurnālists Valdis Melderis un "Radio Skonto" raidījumu vadītāja Rita Paula piedalās mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" svinīgajā balvu pasniegšanas ceremonijā Dailes teātrī.
Žurnālists Valdis Melderis un "Radio Skonto" raidījumu vadītāja Rita Paula piedalās mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" svinīgajā balvu pasniegšanas ceremonijā Dailes teātrī. Foto: Zane Bitere/LETA

SIA "Radio Skonto" arī nākamajā finanšu gadā prognozē apgrozījuma kritumu par 10-15%, liecina "Radio Skonto" publicētais gada pārskata ziņojums, kas pieejams "Firmas.lv".

Aizvadītajā gadā "Radio Skonto" strādāja ar 1,003 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 28,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi, pretēji iepriekšējā gada peļņai, bija 66 240 eiro.

Kā pausts vadības ziņojumā, "Radio Skonto" pērno gadu noslēdza ar būtiskiem zaudējumiem, kā to radio programmas vadība bija jau prognozējusi. Peļņas samazinājums bijis kritisks un tas būtiski ietekmējis "Radio Skonto" finanšu rādītājus. Ja "Radio Skonto" nebūtu īstenoti dažādi atbalsta projektu, finansiālais stāvoklis būtu vēl kritiskāks.

Vadības ziņojumā norādīts, ka "Radio Skonto" apgrozījuma samazinājums galvenokārt ir saistīts ar grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, pēc kuriem būtiska daļa līdzšinējo reklāmdevēju vairs nedrīkstēja reklamēties radio.

Tomēr vislielākais ietekmējošais faktors bijis Covid-19 pandēmijas radītā krīze.

Lai arī "Radio Skonto" Covid-19 pandēmijas radītās seka skāra uzņēmējdarbību, darbinieku skaits netika samazināts, bet tika izmantota dīkstāve. Aizvadītajā gadā galvenie sadarbības partneri bijuši Latvijā reģistrēti komersanti, tostarp reklāmas aģentūras un mediji.

Tāpat "Radio Skonto" piedalījās dažādos atbalsta projektos, lai nodrošinātu kvalitatīvu programmu saturu un piesaistītu papildus finanšu līdzekļus, kas krīzes apstākļos bija ļoti nepieciešami.

Kā norādīts vadības ziņojumā, "Radio Skonto" strādāja arī pie jaunu klientu piesaistes un tirgus vietas noturēšanas, tomēr tas bija ļoti sarežģīti Covid-19 pandēmijas apstākļos.

Domājot par nākotnes perspektīvām, "Radio Skonto" plāno turpināt darbību un pievērst lielāku uzmanību tiešo izmaksu efektīvai samazināšanai. Tomēr "Radio Skonto" vadība ir nobažījusies par nākamā gada ekonomiskajiem rādītājiem uzņēmumā, un tiek plānots, ka apgrozījuma samazinājums turpināsies.

Savukārt šā gada janvārī "Radio Skonto" sāka reorganizāciju.

2019.gadā "Radio Skonto" strādāja ar 1,409 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 16 172 eiro.

"Radio Skonto" reģistrēts 1993.gada februārī, un tā pamatkapitāls ir 102 162 eiro. Radio programmas vienīgais īpašnieks ir SIA "RS Media". Savukārt patiesais labuma guvējs ir Jurģis Ābele.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu