Kora "Anima" dalībnieki pirms "Porta" atklāšanas koncerta stāsta par gatavošanos festivālam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Jau šonedēļ, piektdienas vakarā plkst. 19.00 Juglas ezera krastā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā ar pirmo vasaras brīvdabas koncertu tiks atklāti jauni skaņu stāsti pasaules mūzikas festivālā "Porta 21". Piedāvājam nelielu sarunu ar Saulkrastu kora "Anima" māksliniecisko vadītāju un diriģenti Lauru Leontjevu, kas stāsta par sadarbību ar "Vikingu karalieni, vienu no pazīstamākajiem Fēru salu simboliem" - dziedātāju Eivør.

"Šajā laikā, kad it kā pasaule ir ciet, pie mums brauc absolūti brīnišķīga, unikāla un ārkārtīgi niansēta dziedātāja Eivør. Un ļoti interesants mums bija process, kā mēs kopīgi izvēlējāmies dziesmas. Eivør man atsūtīja dziesmu listi, un klausoties saprotu – te visās dziesmās ir vieta korim," par 20. augusta koncertu stāsta Saulkrastu koris "Anima" mākslinieciskā vadītāja un diriģente Laura Leontjeva.

Koncertā pirmatskaņojumu piedzīvos speciāli Eivør balsij, korim un šim laikam rakstīts darbs, kura autore ir Laura Leontjeva.

Video: Kora "Anima" dalībnieki par festivālu "Porta".

20. augusta koncertu atklās festivāla debitanti – grupa "Raxtu raxti" ar vēl neizskanējušu koncertprogrammu. Pandēmijas laikā grupa strādājusi ar albumu "Vidū saule", un festivāla apmeklētāji kļūs par pirmajiem tā klausītājiem. 

Pasākuma otro daļu ieskandinās Eivør, kuru pavadīs koris "Anima". 

Apmeklēt Pasaules mūzikas festivālu ir aicināti visi, kas ir vakcinējušies pret Covid-19, pēdējā pusgada laikā ir pārslimojuši Covid-19 vai uzrādot negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Pasākumu kopā ar vecākiem bez maksas var apmeklēt bērni līdz 12 gadu vecumam, kas nav vakcinēti, pārslimojuši, - viņiem nebūs jāveic Covid-19 tests.

Lai nodrošinātu ērtības pasākuma apmeklētājiem, 20. augustā no plkst. 17.00 būs iespēja veikt siekalu ātro Covid-19 testu. To nodrošinās E. Gulbja laboratorija rindas kārtībā.

Ieeja pasākumā no plkst. 17.00, koncerta sākums plkst. 19.00.

Biļetes uz mūzikas festivāla brīvdabas koncertu ir iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu