Foto ⟩ Izskanējis Pasaules mūzikas festivāla "Porta" atklāšanas koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Izskanējis Pasaules mūzikas festivāla "Porta" koncerts
Izskanējis Pasaules mūzikas festivāla "Porta" koncerts Foto: Agris Priedītis

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā krāšņi izskanējis Pasaules mūzikas festivāla "Porta" koncerts, kurā uzstājās dziedātāja un dziesmu autore Eivør no Fēru salām kopā ar Saulkrastu kori "Anima" un muzikālā apvienība "Raxtu raxti".

Apmeklētāji klātienē varēja izbaudīt festivāla noskaņu – daudzveidīgu mūziku un brīvdabas gaisotni. Ar skaistu vakara sauli festivāla viesus lutināja laikapstākļi.

"Tas bija patiesi maģiski. Tā vien liekas, ka pasākuma norises vieta, Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, rezonēja ar sajūtu, kurai atsaucās kā Eivør un kora ANIMA kopā savītais stāsts, tā arī grupas "Raxtu raxti" jaunatklātā veidola balss. Vienmēr jau nāk tas jautājums: kas tad īsti ir tas pasaules mūzikas žanrs? Lūk, šeit to bija iespējams kā atbildi no apkārt esošā pa tvērienam vien saklausīt, sajust, kopā mūzikā sadzīvot. Viss, kas no tālas senatnes nācis – neparasta vokālā nianse, neierasta mūzikas instrumenta spēle, jau sen aizmirstu tautas vārdu atdzīvināšana mūslaiku sajūtām saprotamā skanējumā –, Juglas ezera krastā tika iemiesots pasaulīgajā mūzikā," tā par vasaras koncertu stāsta festivāla direktore Ilze Apsiņa un festivāla starptautisko attiecību koordinators Justs Patriks Celms.

Izskanējis Pasaules mūzikas festivāla "Porta" koncerts
Izskanējis Pasaules mūzikas festivāla "Porta" koncerts Foto: Agris Priedītis

Atgādinām, ka 23. oktobrī Mūzikas namā "Daile" norisināsies festivāla "Porta" rudens koncerts, kurā uzstāsies Wimme&Rinne no Somijas un Lalala Napoli no Francijas/Itālijas.

Apvienībā Wimme&Rinne darbojas divi draugi, kas savu mūziku ietērpj neparastās skaņās, sāmu joikēšanas stilu savijot ar elektronisko eksperimentālo džezu.

Grupa Lalala Napoli savā skanējumā atgriežas pie neapoliešu mūzikas saknēm un attīsta to laika ritumam līdzi, savos priekšnesumos iekļaujot arī neapoliešiem tik raksturīgo deju tarantellu. Ar rāmjos neievietojamu enerģiju un muzikālu dāsnumu Lalala Napoli pastiprina tarantellas soļu aizraujošo efektu un ierauj klausītājus draudzības un dzīves svinēšanas pilnos svētkos.

Foto: Izskanējis Pasaules mūzikas festivāla "Porta" koncerts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu