Vinilā pārizdots "Līvu" no jauna 1997. gadā ieskaņots populārāko dziesmu albums (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Līvi"
"Līvi" Foto: Raitis Puriņš

Vinila skaņuplatē pārizdots Liepājas rokgrupas "Līvi" populārāko dziesmu albums "Bailes par ziņģēm", kas 1997. gadā bija viens no visu laiku pieprasītākajiem rokmūzikas albumiem Latvijā. Albums tolaik saņēmis apbalvojumu "Platīna disks" par vairāk nekā 15 000 realizētajām ierakstu kopijām.

Tas bija pirmais šāds apbalvojums Latvijas mūzikas industrijas pastāvēšanas vēsturē. Tagad šis albums pieejams vinila skaņuplates izdevumā sērijā "Latviešu rokmūzikas klasika".

Kompānija "MicRec" drīzumā plāno pārizdot arī citus vērtīgākos kataloga ierakstus, tostarp arī citus grupas "Līvi" albumus, kuri tapuši kopš 1993. gada. Jaunās plates skaņas māsters veidots studijā Cutting Room Stokholmā, un arī pati skaņuplate (180 g) ražota Zviedrijā.

Jauno izdevumu varēs iegādāties arī grupas "Līvi" dziesmu svētkos, kas notiks šosestdien, 28. augustā, Pāvilostā.

Foto: publicitātes

Daudzi grupas fani un mūzikas profesionāļi uzskata, ka 1997. gada grupas "Līvi" sastāvs ir viens no visu laiku labākajiem, kāds vien ir pastāvējis, jo tajā tolaik muzicēja Aivars Brīze (galvenais vokāls), Ainars Virga (ģitāra, balss), Dainis Virga (bungas, balss), Tomass Kleins (ģitāra, balss) un Jānis Grodums (bass, balss). Turklāt šis ir pēdējais ieraksts, kurā kā grupas “Līvi” dalībnieks piedalījās dziedātājs Aivars Brīze. “Baiļu par ziņģēm” izdošanas laikā grupas fani ļoti atzinīgi novērtēja, ka beidzot vienā albumā bija atrodamas vienkopus nekur citur neatrodamās agrākā grupas līdera Ērika Ķiģeļa rakstītās dziesmas. Lai arī jaunās versijās, tās skanēja un joprojām skan jaudīgi un dzīvi, jo bija arī šī sastāva koncertu repertuāra sastāvdaļa. Savukārt kā vienīgā jaunā kompozīcija šajā albumā tika iekļauta Jāņa Groduma un Guntara Rača sarakstītā dziesma “Piedod man”. Atzīmēšanas vērts ir fakts, ka īpaši šim albumam pirmo reizi grupas “Līvi” izpildījumā tika ierakstīta slavenā Groduma un Neibarta dziesma “Ziņģe par bailēm”, kura jau 1980. gadā kļuva pazīstama grupas “Credo” izpildījumā un bija viena no savulaik konkurējošās grupas vizītkartēm. Dziesmas “Saldus saule” ierakstā dzirdama Ērika Ķiģeļa balss.

Albuma ieraksts veikts studijā G.E.M., 1997. gadā Rīgā. Ierakstīja un miksēja Gatis Gaujenieks

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu