Oktobrī jau 20. reizi startēs Jaunās mūzikas festivāls "Arēna"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Arēnas" direktores Antra Dreģe
"Arēnas" direktores Antra Dreģe Foto: Ekrānuzņēmums

Šoruden Jaunās mūzikas festivāls "Arēna" noritēs īpašā jubilejas zīmē. 2021. gadā festivāls notiks jau 20. reizi, un, atskatoties uz bijušo un raugoties nākotnē, tas tiks ieskandināts jau septembrī, piedāvājot tiešsaistē sekot raidierakstu ciklam "Arēna runā", informē festivāla "Arēna" komunikācijas un mārketinga vadītāja Indra Vilipsone.

Tās būs sarunas par mūsdienu mūziku un mākslu Latvijā un pasaulē, kurās komponists Andris Dzenītis, kurš stāvējis arī pie "Arēnas" šūpuļa, tiksies ne vien ar labi zināmiem mūziķiem, bet arī ar dažādu citu jomu pārstāvjiem. Festivāla jubilejas gaidās Facebook platformā notiks arī "Arēnas" atmiņu vakari, pāršķirstot spilgtākās, divdesmit gadu laikā videoierakstos fiksētās muzikālo notikumu lappuses. Savukārt uz koncertiem "Arēna" klausītājus aicina no 16. līdz 27. oktobrim.

Festivāls pirmoreiz notika 2002. gadā, un zīmīgi, ka viens no tās idejas autoriem bija arī diriģents Kaspars Putniņš, kura pārziņā ir šīgada festivāla atklāšanas koncerts, kas 16. oktobrī notiks Rīgas Sv. Jāņa baznīcā.

 Kaspars Putniņš 
 Kaspars Putniņš Foto: Eesti Filharmoonia Kammerkoor

Sadarbojies ar izciliem pasaules līmeņa kolektīviem un rosinājis virkni jaundarbu tapšanu, arī šoreiz kopā ar paša izloloto Latvijas Radio kora grupu Putniņš piedāvās izcilu programmu.

26. oktobrī Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zāle skanēs koncertizrāde "Origin", kurā radošos spēkus apvienos ērģelniece Iveta Apkalna, oriģinālām idejām un ne ar vienu citu nesajaucamas balss apveltītais Jānis Šipkēvics, kā arī Rēzeknes mūzikas skolas meiteņu koris. 

"Arēna" notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Latvijas Radio atbalstu.

Jaunās mūzikas festivāla koncertos apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai Covid -19 izslimošanas sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments.

Koncerta apmeklētāji tiek aicināti prioritāri izmantot attālināto biļešu iegādes iespējas. Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv, kā arī "Biļešu paradīzes" kasēs.

Festivāla programma aplūkojama šeit.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu