Rokeri "Iron Maiden" izdod septiņpadsmito studijas albumu (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Dimitri Kotjuh

Britu rokgrupa grupa "Iron Maiden" aizvadītajā nedēļas nogalē klajā laida savu septiņpadsmito studijas albumu "Senjutsu", ziņo mūzikas prese. 

Albuma iedvesma meklējama tālajos Austrumos un apliecina, ka visu laiku veiksmīgākā grupa šajā žanrā joprojām ir tik pat asi kā samuraja zobens.

Tulkojumā ”Senjutsu” nozīmē ”taktika un stratēģija”, 82 minūšu garais albums, līdzīgi, kā Iron Maiden iepriekšējais ieraksts "The Book of Souls", ir pieejams dubultajā CD un trīsdaļīgas vinilplates formātā.

Albums tika ierakstīts Parīzē un tā producents ir Kevins Šērlijs (Kevin Shirley), savukārt līdzproducents, grupas dibinātājs Stīvs Heriss (Steve Harris).

"Izlēmām ierakstu veikt atkal Francijā, te ir vieta ar relaksētu auru, viss nepieciešamais mūsu vajadzībām," komentē Heriss. "Ēkā, kurā izveidota studija agrāk atradās kinoteātris, un tajā ir augsti griesti, līdz ar to lieliska akustika. Ieraksts tika organizēts līdzīgi kā iepriekšējā albuma tapšanas laikā – sarakstījām dziesmu, izmēģinājām un uzreiz likām to kopā ierakstā, kamēr vēl tā ir pilnīgi svaiga mūsu prātos. Dažas no dziesmām ir ļoti sarežģītas, prasīja daudz laika, lai ieraksts skanētu tieši tā, kā to vēlējāmies, bet Kevins ir talantīgs un prot noķert domu lidojumu. Esmu gandarīts par paveikto.”

Noklausies albumu!

Vokālists Brūss Dikinsons (Bruce Dickinson) papildina: "Mēs visi esam ļoti priecīgi par paveikto darbu. Ieraksts tapa 2019. gada laikā, mūsu koncertturnejas "Legacy" pārtraukuma laikā, lai maksimāli izmantotu visus resursus. Protams, pandēmijas dēļ daudz kas tika iekavēts. Albumā ir pāris dziesmas, kas atšķiras no mūsu ierastā stila, ceru, ka Iron Maiden fani būs patīkami pārsteigti."

Grupa savas karjeras laikā ir pārdevusi vairāk nekā miljons ierakstu, viņu koncertu skaits sniedzas pāri diviem tūkstošiem un iegūti miljoniem fanu visā pasaulē. Savukārt iepriekšējais ieraksts ”The Book of Souls” ir bijis viss veiksmīgākais pasaules mūzikas topu ziņā, sasniedzot pirmo pozīciju 43 pasaules valstīs.

Foto: "Iron Maiden" Tallinā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu