"Riga IFF" pilnmetrāžas filmu konkursā piedalīsies 9 kinolentes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lailas Pakalniņas filma “Spogulī”
Lailas Pakalniņas filma “Spogulī” Foto: kadrs no filmas

Rīgas Starptautiskā kino festivāla ("Riga IFF") Pilnmetrāžas filmu konkursā piedalīsies deviņas kinolentes, informē pasākuma rīkotāji.

Šoruden festivāls norisināsies no 14. oktobra līdz 24. oktobrim. Konkursa filmas tiks demonstrētas skatītājiem gan klātienē, kinoteātrī "Splendid Palace", gan tiešsaistē visā Latvijas teritorijā, taču festivāla balvas un apdrošināšanas kompānijas "Balta" atbalstītās 3000 eiro godalgas ieguvēju izvēlēsies starptautiska kino profesionāļu žūrija. Visas konkursā iekļautās filmas "Riga IFF" piedzīvos savas Latvijas pirmizrādes.

Šī gada "Riga IFF" pilnmetrāžas filmu konkursa dalībnieku vidū ir režisors Valdimārs Jouhansons ar filmu "Jērs", režisore Laila Pakalniņa ar filmu "Spogulī", režisors Dāvis Sīmanis ar filmu "Gads pirms kara", režisors Danešs Naģs ar kinolenti "Dabiskā gaismā", režisore Juldusa Bahtiozina ar filmu "Zvejnieka meita", režisori Malgožata Šumovska un Mihals Englerts ar filmu "Nekad vairs nesnigs", režisors Juliāns Radlmaiers ar filmu "Asinssūcēji - marksistiska vampīrkomēdija", režisors Andrjus Blažēvičs ar filmu "Skrējēja" un režisore Renāta Ļitvinova ar filmu "Ziemeļu vējš".

Festivāla rīkotāji norādīja, ka filmas vērtēs kino teorētiķis un vēsturnieks Viktors Freibergs, Somijas Filmu fonda starptautiskās atpazīstamības koordinatore Jenni Domingo, baltkrievu kino kurators un kritiķis Igors Sukmanovs, Sandensas kinofestivāla filmu atlases departamenta menedžere un pilnmetrāžas filmu kuratore Ana Souza, kā arī zviedru kinorežisore Anna Eborna.

Konkursa uzvarētājs saņems festivāla galveno balvu - bronzas gaiļa statueti, kas tapusi sadarbībā ar mākslinieku Ervinu Broku. Tā sastāv no astoņām daļām, kuras balvu saņēmušais režisors var piešķirt filmēšanas grupas pārstāvjiem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu