FOTO ⟩ Eimijai Vainhausai - 38

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Eimija Vainhausa
Eimija Vainhausa Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS

14. septembrī britu dziedātājai Eimijai Vainhausai apritētu 38 gadi. Viņas intīmā un piesātinātā mūzika vēl šodien spēj aizskart teju visu pasauli. 

Eimiju Vainhausu pasaule atceras ne tikai ar vizuāli piesātinātajiem aksesuāriem un skaistuma trikiem, kas uz visiem laikiem ierakstījuši viņas tēlu mūzikas vēsturē, bet arī ar apbrīnojamo balsi un ļoti personiskajām dziesmām.

Mazāk nekā desmit savas muzikālās karjeras gadu laikā viņa kļuva par soulmūzikas leģendu. Viņa nekad nebaidījās eksperimentēt un bija pirmā, kas tik drosmīgi no jauna pievērsās 60. gadu džeza mūzikai un spēja tai piešķirt mūsdienīgu skanējumu.

Eimija izdeva tikai divus albumus, taču ar to pietika, lai iegūtu sešas "Grammy" nominācijas un prestižu balvu kā labākā britu dziedātāja. Viņas ietekme uz pasauli un mūzikas nozari bija tik globāla, ka pat pēc viņas nāves 2011. gadā pasauli turpināja iedvesmot viņas tēls, dziesmas tika izpildītas, un par viņas dzīvi tika uzņemtas filmas.

Topošajā dokumentālajā filmā "Atgūt Eimiju", kas pirmizrādi piedzīvos šī gada nogalē, būs skatāmi vēl neredzēti kadri no dziedātājas bērnības, pusaudžu gadiem un dažādiem pasākumiem.

"Es neuzskatu, ka pasaule pazina patieso Eimiju, kuru es izaudzināju, un es ar nepacietību gaidu, kad jums tiks dota iespēja piedzīvot dziļāku ieskatu īstajā Eimijā. Jūs domājat, ka pazīstat manu meitu - narkotikas, alkohols, atkarības, postošās attiecības. Nē, tas bija kas daudz vairāk," sacīja Eimijas māte Dženisa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu