Paula Šūmane: "Šis vijolkoncerts no solista pieprasa sevi saplosīt uz skatuves"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vijolniece Paula Šūmane
Vijolniece Paula Šūmane Foto: publicitātes

18. septembrī pulksten 19 Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” ar Sibēliusa mūziku iesāksies Liepājas Simfoniskā orķestra 141. koncertsezona. Koncerta soliste būs vijolniece Paula Šūmane. Pie diriģenta pults stāsies orķestra galvenais diriģents – maestro Gintars Rinkevičs.

“Sibēliusa vijolkoncerts no solista pieprasa sevi saplosīt uz skatuves.

Tas ir galējību un konfliktu pilns, uzlādēts ar dzīves daili un postu vienlaicīgi. Pārlaicīgs skaistums un zemākais punkts, kur cilvēks var krist, lai saprastu dzīves noslēpumus un augšāmceltos,”

par gaidāmo koncertu Liepājā stāsta Paula Šūmane. “Skaņdarbam piemīt bagātīgs simfonisks raksts. Lai gan vijoles solo partija ir īpaši virtuoza un tehniski sarežģīta, orķestra skanējums ir tik nozīmīgs, ka šo darbu varētu dēvēt arī par simfoniju ar vijoles solo balsi. Jūtos prieka pilna un pagodināta atkārtoti sadarboties ar Liepājas Simfonisko orķestri un maestro Gintaru Rinkeviču. Zinu, ka arī mani skatuves kolēģi ar pilnu krūti metīsies šajā mežonīgi skaistajā koncertprogrammā, lai kopā ar klausītājiem radītu un piedzīvotu mākslas brīnumu.”

Vijolniece Paula Šūmane
Vijolniece Paula Šūmane Foto: publicitātes

Atklājot jauno koncertsezonu, orķestris klausītājiem ir sarūpējis krāšņu koncertprogrammu. Vēl bez ziemeļnieciski dziļdomīgā Sibēliusa Reminora vijolkoncerta programmā skanēs arī visu laiku nozīmīgākā krievu komponista Pētera Čaikovska simfonija “Manfrēds”.

Paula Šūmane

Paula Šūmane ir plaši pazīstama, spoža un daudzpusīga vijolniece. Sākotnēji vijoļspēli mācījusies Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā un Jūrmalas Mūzikas vidusskolā, bet jau piecpadsmit gadu vecumā iestājusies Parīzes Nacionālajā augstākajā mūzikas un dejas konservatorijā, kas 2008. gadā absolvēta ar pirmo prēmiju. Tam sekojušas studijas Grācas Mākslu universitātē, kur ar izcilību iegūts maģistra grāds. Paula ir 2011. gada Lielās Mūzikas balvas “Gada debija”, kā arī daudzu starptautisku konkursu, tostarp Latīņamerikas nozīmīgākā – Luisa Sigalla mūzikas izpildītāju konkursa laureāte. Viņas spēli raksturo smalka stila izjūta, iespaidīga tehnika, filigrāna niansētība un spilgts skatuviskais sniegums. Spēlējusi solo ar Lisabonas Metropolitan orķestri, Bādenbādenes filharmonijas orķestri, Lietuvas Valsts simfonisko orķestri, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Sinfonietta Rīga un citiem, kā arī šī būs jau atkārtota tikšanās ar Liepājas Simfonisko orķestri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu