Baltais nams aicina uz sarunu reperi Nikiju Mināžu, kura izplata dezinformāciju par Covid-19 vakcīnām (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Nikija Mināža
Nikija Mināža Foto: AFP/SCANPIX

Amerikāņu repere Nikija Mināža (Nicki Minaj) šogad neapmeklēja vakartērpu parādi "Met Gala", paziņojot, ka nav vakcinējusies pret Covid-19 un netaisās to darīt, kamēr viņa nav "veikusi pietiekami lielu izpēti". Nu ar pasaulslaveno reperi sazinājušies Baltā nama pārstāvji, aicinot viņai uzdot jautājumus par vakcinēšanos. 

CNN vēsta, ka Baltais nams piedāvā nodrošināt telefonsarunu Mināžai kopā ar kādu no Baidena administrācijas ārstiem, lai sniegtu atbildes par Covid-19 vakcīnas drošumu un efektivitāti. 

Piedāvājums nācis klajā pēc tam, kad Mināža, kurai vietnē "Twitter" ir 22,7 miljoni sekotāju, dalījās ar maldinošu informāciju par vakcinēšanos. ASV Baltais nams arvien agresīvāk sāk cīņu pret plaši izplatīto dezinformāciju saistībā ar vakcīnu. 

Repere apgalvoja, ka viņa tikusi uzaicināta uz Balto namu, un viņa piekritusi tam. Taču Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki noraidīja šo apgalvojumu, sakot, ka tā būs sazvanīšanās un Baltais nams regulāri piekopj šādu praksi ar cilvēkiem, kuriem ir liela publiska platforma. 

ASV ir vakcinēti 54% iedzīvotāju.

Savukārt Latvijā līdz šim vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu no divām saņēma 775 900 cilvēki, bet otro poti saņēmuši 687 743 cilvēki. Vēl 111 015 personas sapotētas ar J&J vakcīnu, kam nepieciešama tikai viena deva.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021. gada jūlija sākumā provizoriski bija 1 882 200 iedzīvotāju, tātad līdz šim kopumā pret Covid-19 vakcinēti 47,12% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu noslēguši 42,44% iedzīvotāju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu