Foto ⟩ Ar stāvovācijām sagaidīta filmas "Bedre" pirmizrāde (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Filmas "Bedre" pirmizrāde

Pirmizrādi Latvijā piedzīvojusi režisores Daces Pūces pilnmetrāžas spēlfilma "Bedre", kas jau saņēmusi galvenās balvas starptautiskos kinofestivālos Krievijā un Vācijā. Daudzi skatītāji atzinīgi novērtējuši gan filmas vizuālo veidolu un Valtera Pūces komponēto mūziku, gan aktieru darbu un aktuālo sižetu.

Filma atklāj mūsdienu sabiedrības šķērsgriezumu, skarot vairākas aktuālas tēmas — bērni, kas aug bez vecākiem un saskaras ar emocionālu vardarbību, savstarpēja iecietība, atvērtība pret citādo, mākslas spēks, kas skaudrās dzīves situācijās var kļūt par patvērumu un beznosacījumu draudzības kodolu.

Līdzās filmas veidotājiem un aktieriem pirmizrādi apmeklēja arī virkne sabiedrībā zināmu cilvēku. Viesu vidū bija dziedātāja Aija Andrejeva, humorists Jānis Skutelis, radio personība Oskars Lepers un citi. Aplūko īsu video no pirmizrādes! 

Filma “Bedre” pieejama kinoteātru repertuārā visā Latvijā. Tajā lomas atveido aktieri Dace Everss, Indra Burkovska, Inese Kučinska, Aigars Vilims, Egons Dombrovskis, Agata Buzeka (Polija), galvenā varoņa Markusa lomā iejuties jaunais aktieris Damirs Onackis. Filmas radošajā komandā ir arī operators Gatis Grīnbergs, māksliniece Laura Dišlere, kostīmu māksliniece Liene Bite, grima māksliniece Anete Šidlovska, gaismu meistars Toms Ločmelis, scenārija autori Monta Gāgane un Pēteris Rozītis, režisora pirmais asistents Katrīna Tomašicka, producente Elīna Jozauska, izpildproducente Gunda Bergmane, montāžas režisors Jussi Rautaniemi, komponists Valters Pūce, skaņu režisors Varis Kurmiņš, mūzikas ierakstā piedalījušies “Sinfonietta Rīga” mūziķi ar diriģentu Normundu Šnē un Rīgas Doma zēnu koris Mārtiņa Klišāna vadībā.

Foto: Ar stāvovācijām sagaidīta filmas "Bedre" pirmizrāde.

Tiesības izrādīt filmu Eiropas valstīs iegādājusies starptautiskā televīzijas un interneta platformu (VOD) grupa HBO Europe.

TVNET saruna ar režisori Daci Pūci.

Daces Pūces debijas spēlfilma piedalījusies un guvusi atzinību vairākos prestižos starptautiskos festivālos.

Foto: Kadri no Daces Pūces filmas "Bedre".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu