Režisors Elmārs Seņkovs nevakcinēšanās dēļ nevar mācīt topošos aktierus (12)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Godalgotais režisors un pasniedzējs Elmārs Seņkovs ir izvēlējies nevakcinēties, un šī iemesla dēļ darbs ar topošajiem Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) aktieriem un režisoriem nav iespējams.

Kā zināms, klātienes studijās LKA var piedalīties tie mācībspēki un studējošie, kas var uzrādīt spēkā esošu sadarbspējīgu vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas sertifikātu.

Izdevumam "Privātā Dzīve" LKA Skatuves mākslas katedras vadītāja Zane Kreicberga apstiprina, ka Seņkovs šobrīd ir vienīgais pasniedzējs, kurš nav vakcinējies visā LKA.

"Mums nav tiesību viņam izvirzīt ultimātus. Vienkārši ir nosacījumi, kuriem jāpakļaujas, izvēloties šādu pozīciju, kāda šobrīd ir režisoram. Klātienē viņš diemžēl šobrīd nevar strādāt, un tā, protams, ir nepatīkama problēma. (..) Šajā semestrī bija ieplānots, ka Elmārs vadīs kursu "Aktiermeistarības teorija un prakse".

Brīdis, kad visu vajadzēja pārplānot, bija maza katastrofa.

Risinājums bija jāatrod pēdējā brīdī," atzīst Kreicberga. 

Uz "Privātās Dzīves" jautājumu par vakcinēšanos pats Seņkovs reaģēja lakoniski: "Tas ir jautājums, uz kuru es negribētu atbildēt." Tāpat viņš piebilda, ka šobrīd atrodas atvaļinājumā un LKA nav pametis.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu