Dziedātājs R. Kelijs atzīts par vainīgu vairākos seksuālos noziegumos

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
R. Kelijs tiesas zālē (ilustrācija)
R. Kelijs tiesas zālē (ilustrācija) Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu R&B mūzikas zvaigzne R. Kelijs (R. Kelly, 54), kurš pirms diviem gadiem aizturēts Čikāgā saistībā ar apsūdzībām 13 epizodēs, tostarp par seksuāliem noziegumiem un tiesiskuma kavēšanu, atzīts par vainīgu. Viņam draud vairāki gadu desmiti ieslodzījumā.

R. Kelijs, kura īstais vārds ir Roberts Silvestrs Kelijs Čikāgā pirms diviem gadiem tika aizturēts saistībā ar Ilinoisas štatā izvirzītām apsūdzībām par seksuālu vardarbību pret četrām sievietēm, no kurām trīs nozieguma pastrādāšanas brīdī bija nepilngadīgas. Vēlāk pievienotas vēl 11 apsūdzības, tostarp viena sieviete viņu apsūdzēja par seksuālu vardarbību, kad viņa vēl bijusi nepilngadīga.

Kanāls "Lifetime" pirms kāda laika pārraidīja dokumentālo filmu "Surviving R. Kelly", kurā aplūkotas aizdomas par dziedātāja seksuālo vardarbību pret meitenēm. 2018. gadā raidsabiedrība BBC pārraidīja filmu "R Kelly: Sex, Girls & Videotapes", kurā paustas aizdomas, ka dziedātājs tur gūstā sievietes pret viņu gribu un ir izveidojis "seksa kultu".

2008. gadā, kad Kelijam bija izvirzītas apsūdzībās par bērnu pornogrāfiju, tiesa viņu attaisnoja. Apsūdzības bija saistītas ar laikraksta "Chicago Sun-Times" publikāciju par videoierakstu, kurā, kā tika apgalvots, dziedātājs redzams seksuālā kontaktā ar nepilngadīgu meiteni.

Informācija tiks papildināta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu