Ar izstādi par baletu pandēmijas laikā aizsāksies Baltijas baleta festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

26. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls 2. oktobrī tiks atklāts ar izstādi par baletu pandēmijas laikā "Karantīna Igaunijas baletā", informē festivāla pārstāve Ērika Šmeļkova.

Festivāls noritēs līdz 12. oktobrim Rīgā, Rēzeknē un Preiļos, piedāvājot programmu "No klasikas līdz avangardam". Tā laikā noritēs šovs "Star Dust", kas veltīts britu mūziķim Deividam Bovijam. Tāpat uzstāsies franču "Cie de Fakto" un "Seiko Dance Company" dueti, kā arī notiks Baltijas baleta mākslinieku priekšnesumi. Festivāla laikā notiks kino seanss "Richard Singla and the Ballet of Difference" un izstāde Mencendorfa namā.

Festivāla radošā direktore Lita Beiris norādīja, ka pandēmijas ierobežojumi nepārtraukti ievieš korekcijas, tāpēc šogad nācās atteikties no tradīcijas rīkot atklāšanas koncertu Rīgas Starptautiskajā Dzelzceļa stacijā. Tomēr, kā atzīmēja Beiris, oktobra sākums paies 26.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla zīmē.

Viņa vērsa uzmanību, ka notikušas izmaiņas programmā. Izrāde "Intriģējošie dueti" 3. oktobrī notiks Kultūras pilī "Ziemeļblāzma". Interesentiem būs iespēja redzēt izrādi "Star Dust", kas izrādīta daudzās pasaules valstīs. Tāpat par festivāla tradīciju ir kļuvušas arī izstādes - baletam veltītā foto izstāde būs skatāma Mencendorfa namā, savukārt kinoteātrī "Splendid Palace" tiks demonstrēta dokumentālā filma "Draw a Line - Richard Siegal and the Ballet of Difference".

Starptautiskais Baltijas baleta festivāla laikā arī šogad notiks meistarklases, kur par laikmetīgā baleta tendencēm stāstīs baleta kompānijas "Complekxion" mākslinieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu