Atklāta Cēsu Pilsētas vidusskolas jaunā piebūve

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ atklāta Cēsu Pilsētas vidusskolas jaunā piebūve, aģentūru LETA informēja pašvaldībā. Cēsu Pilsētas vidusskola audzēkņu skaita ziņā ir novada lielākā mācību iestāde ar pilnu mācību ciklu, sākot no pirmsskolas grupiņām mazuļiem un noslēdzot ar vakara un neklātienes izglītības programmām jau pieaugušiem cilvēkiem, un telpu trūkums ievērojami apgrūtināja darbu gan pedagogiem, gan audzēkņiem.

Skolas direktore Aija Sīmane atzina, kas piebūve skolai bija ļoti nepieciešama. Jaunajai ēkai būs plašs pielietojums. Pirmajā stāvā ir trīs multifunkcionālas mācību klases ar transformējamām sienām. Tās savienojot, tiek iegūta sarīkojumu zāle, kas skolai līdz šim nebija. Otrajā stāvā ir lasītava, latviešu valodas kabinets. Šajā epidemioloģiski nedrošajā laikā svarīgi, ka arī pagalms iekārtots tā, lai stundas varētu notikt svaigā gaisā. "Un vēl jāakcentē, ka līdz ar piebūvi esam tikuši pie jaunas skolas centrālās ieejas, kas tagad būs no Lapsu ielas," stāstīja Sīmane.

Foto: Publicitātes foto

Skolas piebūve uzcelta, īstenojot Eiropas Savienības struktūrfondu projektu "Cēsu novada izglītības iestāžu modernizācija". Projekta mērķis ir sniegt ieguldījumu Cēsu novada pašvaldības dibināto izglītības iestāžu infrastruktūrā, veicinot kompetenču pieejā balstītas izglītības attīstību un mūsdienu prasībām piemērotas mācību vides veidošanu.

Galvenās projekta darbības ietver četru Cēsu novada izglītības iestāžu - Cēsu Valsts ģimnāzijas, Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas, Cēsu Pilsētas vidusskolas un Cēsu 2.pamatskolas modernizāciju, aprīkojot tās ar mūsdienīgiem informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumiem, attīstot dabaszinātņu mācību priekšmetu kabinetus, labiekārtojot sporta infrastruktūru, izveidojot ergonomisku mācību vidi, ka arī veidojot metodiskos centrus Cēsu Valsts ģimnāzijā un Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā. Projekta gaitā jau izveidota dienesta viesnīca Cēsu izglītības iestāžu audzēkņiem un izveidots metodiskais centrs Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā.

Projekta plānotais kopējais finansējums ir 7 388 532 eiro, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējuma daļa 4 629 192 eiro.

Cēsu Pilsētas vidusskolas piebūve gandrīz 1000 kvadrātmetru platībā ar transformējamām sienām dod iespēju vienlaicīgi mācīties dažāda lieluma grupām un apgūt dažādus mācību priekšmetus. Tas pilnībā atrisinās telpu trūkumu mācību procesa nodrošināšanai, kā arī veicinās starpdisciplināru un integrētu pieeju mācību procesam, paredz pašvaldībā.

Foto: Publicitātes foto

Mācību telpā nodrošināta inovatīvu informācijas un komunikāciju (IKT) risinājumu pieejamība, proti, bezvadu internets, IKT aprīkojuma savstarpējās savietošanas iespēju nodrošināšana un citi IKT risinājumi.

Kopējās būvprojekta "Cēsu Pilsētas vidusskolas piebūves izbūve Leona Paegles ielā 1, Cēsis, Cēsu novadā" izmaksas, ietverot projektēšanu, būvniecību, būvuzraudzību, autoruzraudzību, ir 1,9 miljoni eiro. Būvnieks bija SIA "Wolfsystem", būvprojekta autors - PS SB "Projekts&Būvprojekts", būvprojekta vadītāja - Sarmīte Pāvilaite, būvuzraudzību veica SIA "Būvēlogs projekti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu