Video ⟩ Mairis Briedis par boksu: “Arī man ir nepieciešams izmantot aktiermākslu” (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Sabiedrībā valda uzskats – lai gūtu panākumus sportā, tev jābūt izcilam tajā, ko dari, taču Latvijas bokseris Mairis Briedis atklāj, ka ar to vien nepietiek, un liela nozīme ir arī tam, kā tu sevi pasniedz publiskajā telpā. “Tu vari būt labs bokseris, bet visus interesē, kāda tu esi personība,” viņš skaidro.

Lieliska fiziskā sagatavotība, intensīvi treniņi un sasniegumi izvēlētajā sporta veidā nenoliedzami tevi padara par labu sportistu, taču ir maldīgi domāt, ka ar to būs gana. Lai gūtu pasaules mēroga panākumus un atpazīstamību, sportistiem ir jābūt ne tikai izcilam sava sporta veida lietpratējam, bet arī interesantai un spilgtai personībai.

Latvijas boksera Maira Brieža sieva Jūlija reiz ir teikusi, ka Mairis ir mīļš, kautrīgs un jauks, uz ko pats bokseris pēc ilgāka pārdomu brīža atbild, ka tāds viņš esot bijis pirms kāda laika. Viņš EHR YouTube šovā “Manas dzīves superhits”, balstoties uz savu pieredzi, atklāj, kā kļūt ne tikai pat labu bokseri, bet arī spilgtu personību sporta pasaulē.

Kautrīgums jāmet pie malas

Sportistu panākumi tiek mērīti ne tikai pēc viņu sniegumiem, bet arī atpazīstamības. Šā iemesla dēļ sportistiem jāpiemīt arī šovmeņa prasmēm, kas daudziem, tai skaitā Briedim, ir liels izaicinājums. Latvijas bokseris nenoliedz, ka pēc būtības ir kautrīgs un noslēgts, taču pēdējo gadu laikā publiskajā telpā, runājot ar žurnālistiem un faniem, ir iemācījies būt atvērtāks un vairāk atklāt savu personību.

“Lai cilvēkiem tu būtu interesantāks, tu nedrīksti turēt enerģiju sevī,” viņš skaidro. “Ja būsi kluss un noslēgts, diemžēl tevi neviens nepamanīs.”

Iemācies izmantot aktiermākslas prasmes

Pasaulslavenu sportistu ikdiena sastāv ne tikai no treniņiem, bet arī sarunām ar medijiem un publiskā tēla veidošanas. Piemēram, bokseriem vairākas dienas vai pat nedēļas pirms cīņas ar dažādiem šova elementiem jāpromotē cīņa. Šādu publisko pasākumu laikā sportistam jāspēj likt lietā savas aktiermākslas prasmes. To apstiprina arī Briedis, piebilstot: “Ik pa laikam arī man ir nepieciešams izmantot aktiermākslu.”

Tomēr, domājot par savu publisko tēlu, nevajadzētu aizrauties ar aktierspēli un nedabīgiem pārspīlējumiem. “Jāatceras, ka mēs pilnībā nevaram mainīt savu personību, viss, kas mums atliek, ir pielāgoties,” atgādina Briedis.

Foto: Briedis sakauj Mannu un aizstāv pasaules čempiona titulu

EHR YouTube kanālā oktobrī sākusies otrā sezona vienam no atklātākajiem sarunu raidījumiem – “Manas dzīves superhits”. Katrā raidījumā gaidāmas atklātas un izklaidējošas sarunas par mūziku, dzīvi un likteņa pavērsieniem ar Latvijā ievērojamām personībām, ko pavadīs superhiti, kas bijuši līdzās viņu dzīves nozīmīgākajos brīžos. Kādi bija šie brīži un kā tie ietekmēja viesu dzīves, un ko no tiem varam mācīties mēs, to katru nedēļu noskaidros šova vadītājs Valdis Čirksts. Pirmās šova sērijas ar Māri Mihelsonu un Juri Kaukuli, kā arī jaunās sērijas katru ceturtdienu klausāmas un skatāmas EHR mājaslapā, YouTube kanālā un aplikācijā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu