Juris Hiršs dāvā jaunu patriotisku dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Juris Hiršs
Juris Hiršs Foto: publicitātes

Apvienojoties dziedošajam aktierim Jurim Hiršam, vairākiem Rīgas Doma kora skolas audzēkņiem un vēl daudziem latviešu mūziķiem, literatūras klasiķa Jāņa Jaunsudrabiņa dzejolis "Bērnam" nu pārtapis patriotiskā dziesmā ar nosaukumu "Klausies, bērns".

Labestības un sirds siltuma caurstrāvotā Jaunsudrabiņa dzeja no jauna pierāda, ka cilvēciskās pamatvērtības visos laikos ir bijušas, ir un būs nemainīgas. Pagājuši daudzi gadu desmiti, bet dzejolī paustais joprojām ir patriotiski aktuāls.

Dziesmu sarakstījuši producenti Lotars Lodziņš, Jānis Kalve un Artūrs Palkevičs. Autori stāsta, ka jau dziesmas radīšanas laikā zināja, ka piedāvās to iedziedāt tieši Jurim Hiršam. Viņiem nebija šaubu, ka ar savu skatuves pieredzi un lielisko vokālu Juris liks dziesmai skanēt tieši tā, kā iecerēts. Ieraksta laikā bijis daudz jauku brīžu. Viens no spilgtākajiem piedzīvots tad, kad mammas un tēti atveda mazos kora dziedātājus uz ierakstu. Paldies Lūkasam Kalniņam, Jēkabam un Miķelim Vaickovskiem un Laumai Margrietai Kambalai, kā arī Kārlim Rūtentālam, kurš aranžēja mazo koristu partiju. Ģitāru jaunajā skaņdarbā iespēlējis Arturs Kuķepovs, bet klavieres Haralds Stenclavs, kuri ikdienā darbojas grupā “Labvēlīgais tips”, savukārt basģitāras partijas ir Ingara Viļuma pārziņā, kurš plašāk zināms kā grupas “Prāta Vētra” piektais dalībnieks.

Katrs no iesaistītajiem cilvēkiem ir ielicis dziesmā kaut ko no sevis, un visi kopā cer, ka šī dzejoļa dziļā un dažādus laikus pārdzīvojusī doma sasildīs arī klausītāju sirdis! 

Noklausies!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu