Folkloras deju kopa "Dandari" izdod albumu "Divatā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Dandari"
"Dandari" Foto: publicitātes

"Dandari" laiž klajā savu ceturto studijas albumu "Divatā", kurš tapis sadarbībā ar skaņu režisoru Kasparu Bārbalu (studija "Lauska").

Albuma nosaukums nav nejaušs. Lai gan ikdienā "Dandari" daudz dejo tieši daudzpāru dejas, šajā albumā visas iekļautās dejas var dejot divatā. Albumā ir iekļautas gan mazāk zināmas melodijas, gan plaši pazīstamas dejas – "Sudmaliņas", valsis, fokstrots. Tās izvēlējusies folkloras deju vadītāja Inga Holsta un šī brīža aktīvie muzikanti, kuri albumā iekļautās dejas regulāri spēlējuši koncertos un festivālos gan Latvijā, gan ārvalstīs. Arī pati ideja ierakstīt albumu radusies festivālā Francijā pēc nospēlētas balles, kad dejotāji vēlējušies iegādāties albumu ar meistarklasēs iemācītām un ballē izdejotām, un jau iemīļotām dejām. Aranžijas veidojuši visi muzikanti kopā, un patiesībā tās visas jau tapušas uz skatuves, spēlējot neskaitāmus danču vakarus un balles. Tāda ir arī šī albuma ideja – dzīvi un nesamāksloti ieraksti, kurus klausoties rodas vēlme dejot.

Dandari "Divatā"
Dandari "Divatā" Foto: publicitātes

Ierakstos piedalījās: Ieva Artmane (bubins), Madara Behmane (flauta, mandolīna, vokāls), Inga Holsta (mandolīna, cimbole, vokāls), Oskars Patjanko (ermoņika, basīte, cītara, vokāls), Raitis Sondors (podziņu akordeons, basīte), Dzintra Zveja (mandolīna), arī Dandaru dejotāji Dāvis Bemberis (vokāls) un Marta Vera Kalniņa (vokāls).

Lai apgūtu diskā iekļauto deju soļus, var ieskatīties www.dancukratuve.lv video sadaļā.

"Dandaru" projekts "100 danči simtgadei"

Sagaidot Latvijas valsts simtgadi, folkloras deju kopa kopā ar draugiem un domubiedriem sagatavoja dāvanu Latvijai – simts populāru un mazāk zināmu latviešu danču video pamācības, kas filmētas dažādās kultūrvēsturiski nozīmīgās vai vienkārši skaistās Latvijas vietās. Videomateriāli ir publicēti sociālajā vietnē "Facebook" "Dandari – simts danči simtgadei" un "Youtube" "Latviešu danči".

Noklausies!

Videoklips ierakstam "Trīnīte" no albuma "Divatā". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu