Etiķetes eksperte asi kritizē Petravičas pikanto fotosesiju vīriešu žurnālam (13)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

"Vienaldzīgo nebūs!" - tā par savu intīmo fotosesiju vīriešu dzīvesstila žurnālam "Klubs" saka bijusī labklājības ministre, tagadējā Saeimas deputāte Ramona Petraviča. Nu raidījumam "Bez tabu" viņa paskaidrojusi savu lēmumu piekrist šādai avantūrai. 

"Tas vēstījums, ka politiķe - tā nav vecmāmiņa, tā nav korpulenta kundzīte kostīmā ar brošu pie krūts. Politiķe ir tieši tādi pati sieviete kā visas citas - neatkarīgi no amata, profesijas.

Tikai šoreiz es biju drosmīgāka un es biju pirmā politiķe, kas kaut ko tādu uzdrošinājās.

Bet vispirms savā būtībā es esmu sieviete un tikai pēc tam politiķe," raidījumam "Bez tabu" saka Petraviča.

Fotosesijas mērķis esot bijis iedrošināt sievietes, un tas ir arī vēstījums vīriešiem - paskatīties uz sievieti citādāk. Tāpat politiķe norāda, ka sabiedrībā vairs nevalda uzskats, ka dzīve beidzas pēc 40 gadiem. "Sievietei ir jābūt spilgtam tēlam, nevis kādam stereotipam, ka sieviete ir skaista tikai 20, 30 gados un tad tiek norakstīta."

Politologs Filips Rajevskis gan uzskata, ka Petraviča nevis prāto par modeles karjeru, bet gan tādējādi cenšas noturēties politikā un raugās drīzumā gaidāmo Saeimas vēlēšanu virzienā. "Viņa deputāte ir, bet nepārstāv nevienu no tādām politiskām organizācijām, kas dotu viņai tribīni, lai viņa varētu nodarboties redzami ar politiku. Viņai šādā situācijā ir ļoti jāpiestrādā, lai sabiedrība neaizmirstu līdz vēlēšanām vai līdz kampaņas sākumam, ka ir bijusi tāda politiķe Petraviča," norāda Rajevskis.

Savukārt etiķetes eksperte Aija Strautmane atzinīgi novērtē Petravičas ievadfoto, sakot, ka viņai ir brīnišķīga figūra - ļoti cēla. Bet apskatot citus - pikantākus - fotoattēlus, Strautmane ir kritiska.

"Šīs fotogrāfijas būtu domātas nevis Latvijas vīriešu apskatei, bet mīļotā vīrieša apskatei. Un tā ir privātā dzīve. Neviens nav apmainījis uzvedības kultūru politiķiem," tā etiķetes eksperte.

"Mums ir brīnišķīgas deputātes Saeimā jau gadiem desmitiem, kuras nekad nav atļāvušās pārkāpt jebkuru etiķeti, jebkuru protokolu, bet viņas ir melnu muti strādājušas un ļoti daudz panākušas."

Vairāk uzzini video! 

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu