TVNET gada albums. 4. Nesen

Jānis Žilde
, Kritiķis, galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Nesen "Tas būs ilgi"
Nesen "Tas būs ilgi" Foto: publicitātes

Lai arī koncertdzīve uz īsu brīdi atdzīvojās tikai vasarā, tāpat saskaroties ar dažādiem ierobežojumiem, arī šis gads Latvijā pagāja Covid-19 pandēmijas zīmē, kurā viens izbīļa vilnis nomainīja citu. Šādos neierastos apstākļos mūziķiem daudz vairāk laika atkal atlika jaunu vai atliktu ideju realizēšanai, dziesmu sacerēšanai, darbam skaņu ierakstu studijā. Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī šogad izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. 4. vieta - grupas "Nesen" ieraksts "Tas būs ilgi". Rītdien - 3. vieta.

Gandrīz pirms gada - februāra vidū dienas gaismu ieraudzīja jauna pašmāju mūzikas projekta "Nesen" (darbība uzsākta 2018. gadā) debijas albums "Tas būs ilgi". Grupas sastāvu veido Aleksis Luriņš - bijušais grupas "Carnival Youth" dalībnieks, šobrīd plašāk zināms ar projektu "PRAGAII", Kārlis Josts - mūziķis grupās "Momend", "The Sound Poets" un "Laika suns", dziesmu rakstniece Alise Joste un Jānis Burmeisters - bundzinieks neskaitāmās latviešu pagrīdes un alternatīvās mūzikas apvienībās, plašāk zināms ar darbību grupā "Tesa".

Alise Joste un grupa "Nesen"
Alise Joste un grupa "Nesen" Foto: Lauris Vīksne

Jaunais albums ierakstīts 2019. gada gaitā dažādās vietās Rīgā un Valmierā, un tajā atrodamas septiņas kompozīcijas latviešu valodā.

Rezultāts ir muzikāli augstvērtīgs postroka un indīmūzikas sakausējums, kuru labskanīgu padarījis dažādu skaņu savaldīšanas meistars Gatis Zaķis.

Noklausies albumu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu