Lutera draudzes koris radījis videoklipu Ešenvalda skaņdarbam "Ziemassvētkos"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas Lutera draudzes koris
Rīgas Lutera draudzes koris Foto: publicitātes

Rīgas Lutera draudzes kora radītais videoklips latviešu komponista Ērika Ešenvalda skaņdarbam “Ziemassvētkos” ar Veronikas Lācekles vārdiem aicina atvērt savas sirdis un ieaicināt tajās mīlestību, pauž kora pārstāvji.

“Latvijas koru vidū komponista Ērika Ešenvalda mūzika skan ļoti bieži, un tādēļ šajā skaistajā svētku laikā Rīgas Lutera draudzes koris klausītājus iepriecina ar noslēdzošo daļu no komponista kantātes “Ziemsvētku vakarā”, kas radīta 2008. gadā. Pandēmijas laika epidemioloģiskie ierobežojumi ir nopietns pārbaudījums katra amatiermākslas kolektīva tālākai pastāvēšanai. Esam no tiem koriem, kas visu šo periodu ir turpinājuši mēģināt dažādos formātos. Atsākoties mēģinājumiem klātienē, radās ideja par skaņdarba “Ziemassvētkos” videoklipa izveidi!” tā Rīgas Lutera draudzes kora mākslinieciskais vadītājs Matīss Tučs.

Dziesmu iedziedāja Rīgas Lutera draudzes koris, solo izpildīja diriģents Matīss Tučs un pavadījumu atskaņoja pianiste Ilze Dzenīte. Videoklipa skaņas režisors ir Kristaps Krievkalns, bet filmēja un montāžu veidoja Reinis Inkēns. 

Ieraksts tapis Rīgas Lutera draudzes namā, Rīgā, Latvijā, 2021. gada decembrī, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus.

Rīgas Lutera draudzes koris muzicē kopš 2015. gada un ir kļuvis par nozīmīgu Latvijas draudžu koru kustības dalībnieku, kā arī Torņakalna kultūras dzīves sastāvdaļu. Kora mākslinieciskais vadītājs, diriģents ir Matīss Tučs, kormeistare Aleksandra Špicberga. Rīgas Lutera draudzes kora mērķis ir veicināt draudzes muzikālās dzīves nepārtrauktību un attīstīt dziedāšanu kā neatņemamu garīgu praksi 21. gadsimta indivīda un sabiedrības izaugsmei kvalitatīvā kormūzikas izpildījumā.

 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu