LNSO aicina uz koncertiem Lielajā ģildē pirms nama renovācijas uzsākšanas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Tarmo Peltokoski
Tarmo Peltokoski Foto: publicitātes

Nākamā gada februārī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mākslinieki uz diviem gadiem pamet savas mājas - Lielo ģildi - ēkas rekonstrukcijas darbu dēļ, tādēļ klausītāji tiek aicināti uz septiņiem LNSO koncertiem, kas līdz februāra beigām notiks vēl Lielajā ģildē.

Kā informē LNSO pārstāve Anna Babre, pirmais no tiem, "Sibēliusa Pirmā un Rahmaņinova Otrais", notiks 14. janvārī plkst.19. Tajā LNSO diriģenta Tarmo Peltokoski vadībā klausītāji varēs dzirdēt Riharda Vāgnera operas "Tannheizers" uvertīru, Žana Sibēliusa Pirmo simfoniju un Sergeja Rahmaņinova Otro klavierkoncertu.

Savukārt 16. janvārī plkst.18 LNSO mūziķi kopā ar teātra apvienību "Esarte" iepazīstinās jauniešus ar Viljama Šekspīra lugas "Otello" notikumiem, izmantojot ikdienā pazīstamus objektus. Babre norādīja, ka šī būs no 2021. gada 26. oktobra pārceltā izrāde, kuras režisors Elmārs Seņkovs, bet komponists - Ernests Mediņš.

20. janvārī plkst.19 notiks koncerts "Portreti. Oskars Bokanovs un Tommāso Pratola", kur satiksies divu LNSO instrumentu grupu koncertmeistari, kas vienojušies kameransambļos ar pianistiem. Pirmajā daļā notiks flautista Tommāso Pratolas satikšanās ar pianisti Agnesi Egliņu, savukārt otrajā daļā notiks kontrabasista Oskara Bokanova un pianista Riharda Plešanova saspēle.

Savukārt 10. februārī plkst.19 notiks koncerts "Četri kadri", kas tapis LNSO mūziķiem sadarbojoties ar koncerta idejas autori Elīnu Bērtiņu. 11. februārī plkst.19 notiks koncerts, kurā atskaņos Pētera Čaikovska, Kloda Debisī, kā arī 20. gadsimta ungāru-amerikāņu komponista Mikloša Rožas melodijas koncertā "Čaikovskis, Debisī un Rubiķis". Koncertā uzstāsies LNSO, vijolniece Eva Bindere, čelliste Kristīne Blaumane un diriģents Ainārs Rubiķis.

Kā pēdējais koncerts pirms rekonstrukcijas 17. februārī plkst.19 Lielajā ģildē notiks jauniešiem un klasiskās mūzikas iesācējiem veltītā cikla "Simfoniskais hits ar "Goran Gora"" pasākums "Grīga klavierkoncerts un "Norvēģu dejas"".

Biļetes uz LNSO jaunās sezonas koncertiem var iegādāties Lielās ģildes kasē, "Biļešu paradīzes" kasēs un mājaslapā "bilesuparadize.lv". Koncertus var apmeklēt vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušas personas. Pasākuma norises vietā būs jāuzrāda digitālais Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu