Igors Linga publicē iepriekš neredzētu "Opus pro" videoklipu no 1988. gada

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Opus pro"
"Opus pro" Foto: Ekrānuzņēmums

Godinot un pieminot pagājušā gada izskaņā pāragri mirušo Latvijas rokgrupas "Opus pro" solistu Alex (Oļegs Andrejevs), režisors Igors Linga publicējis iepriekš neredzētu grupas videoklipu dziesmai "Get Out In The Light".

Sākotnēji klips veidots Lingas filmas "Thus Spoke The City" vajadzībām 1988. gadā, vēl PSRS laikos, ar domu, ka filmu, kas ieskaņota angļu mēlē, varētu eksportēt uz Rietumiem. 

"Filmas ideja balstījās uz Frīdriha Nīčes darba "Tā runāja Zaratustra" motīviem," TVNET stāsta Igors Linga. "Tas bija stāsts par pilsētu, kas aicina ceļinieku to pamest, jo pilsēta ir netīra un pūst, tur valda nauda un dzīvo sāpes."

Lai filmas depresīvo noskaņu atjauktu ar ko priecīgāku, Linga ar tolaik pieejamo profesionālo kino tehniku uzfilmēja vairāku mūziķu dziesmu video. 

"Nofilmēju klipus "Opus pro", Imantam Vanzovičam, "Odis", "Jaunam Mēnesim", "Jumpravai" un tikko dibinātajai grupai "Linga"," stāsta režisors. "Bija 1988. gads, sākās juku laiki, cīņa par Latvijas neatkarību, un filma iegūla plauktā. Tā arī nezināju ko ar to darīt. Biju pieķēries arī citai filmai "Rokenrols Baltijā", tad sekoja mākslas filma "Drosme nogalināt" un "Thus Spoke The City" tā arī palika nepabeigta - nebija kam to pārdot. Gadiem ejot, man bija grūtāk izlemt, ko īsti ar to darīt. Beigās nolēmu, ka esmu iemūžinājis tā laika grupas un sajūtas."

Video: Opus pro "Get Out In The Light". 

Jau vēstīts, ka grupas "Opus pro" dziedātājs Alex (Oļegs) Andrejevs mira 27. decembrī 59 gadu vecumā.

Foto: Radi un talanta cienītāji ierodas atvadīties no dziedātāja Alex.

Alex bija latviešu smagā roka grupas "Opus pro" solists, tādu dziesmu kā "Tu un es", "Rozā lietus", "Dzimene", "Pēdējā pietura", "Čempions" līdzautors, meitu Aijas un Lauras tēvs.

Mūziķis dzimis 1962. gada 10. oktobrī, Daugavpilī. Alex no 1986. gada bijis "Opus pro" grupas kodolā kopā ar ģitāristu un dziesmu autoru Hariju Zariņu. Grupa izveidota 1986. gadā. "Opus pro" bija viena no populārākajām latviešu grupām 20. gadsimta 80. un 90. gados. Deviņdesmito gadu sākumā darbojies arī ASV, latviešu grupas "Riga” sastāvā. 2011. gadā pēc ilgstošas pauzes atgriezies uz skatuves, pēc tam aktīvi sadarbojies ar bijušo grupas biedru Hariju Zariņu, savu meitu Aiju Andrejevu, kā arī aktīvi koncertējis "Opus pro" sastāvā. Piedalījies albumu "Dzimene", "Es eju tevi zagt", "Tu un es" (kopā ar Aiju Andrejevu), "Stāsts Nr.13" ierakstos. 2015. gadā dažas Alex dziesmas oriģinālizpildījumā tika iekļautas Harija Zariņa albumā "Mīlas rokbalādes".

Pēc 25 gadiem, 2015. gadā, tika izdots grupas "Riga" 1990. gadā ASV ierakstītais albums "Riga in America", kura tapšanā Alex piedalījās kopā ar Ainaru Virgu, Uldi Marhilēviču, Igo un Gunti Vecgaili.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu