"Man jau ir pāris favorīti..." Lauris Reiniks par Eirovīzijas nacionālās atlases vadīšanu (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Reiniks
Lauris Reiniks Foto: Evija Trifanova/LETA

19. janvārī kļuva zināms, ka Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova 2022” tiešraides šogad vadīs Ketija Šēnberga un jaunpienācējs Lauris Reiniks. Šī būs Reinika debija kā "Supernovas" vadītājam, un viņš ar savām sajūtām dalījies sociālajos tīklos.

Reiniks vietnē "Twitter" pēc paziņojuma, ka ir kļuvis par šā gada konkursa vadītāju, rakstīja: "Un vienu dienu atskanēja zvans...Jūs galvenais jūtiet līdzi un izvēlieties labāko! Man jau ir pāris favorīti. Bet es klusēšu kā partizānis. (..) Ar prieku un atbildību. Nevarēšu te neko tvītot tikai. Bet jūs varēsiet."

Kā zināms, Reinikam ir bagāta pieredze Eirovīzijas nacionālajās atlasēs kā izpildītājam un dziesmu autoram –

Lauris piecas reizes piedalījies konkursā “Eirodziesma”, apvienības “F.L.Y.” sastāvā ar dziesmu “Hello from Mars” 2003. gadā ieguvis 1. vietu un pārstāvējis Latviju Eirovīzijas finālkonkursā, kas notika Rīgā.

Vēl piecreiz Laura sacerētās dziesmas Latvijas un Īrijas nacionālajās atlasēs izpildījuši citi mūziķi. Viņš arī divas reizes – 2000. un 2004. gadā – bijis Latvijas balsojuma paziņotājs Eirovīzijas finālā. “Supernovas” šovos Lauris ļoti labi jutīs dalībnieku satraukumu un pārdzīvojumus, tāpēc ar īstajiem vārdiem varēs viņus uzmundrināt un iedvesmot.

Jau ziņots, ka LTV izveidotā žūrija dalībai pusfinālā ir izvēlējusies 16 dalībniekus, septiņpadsmito interneta balsojumā noteica skatītāji un klausītāji. Pusfinālā piedalīsies: Aminata, Beatrise Heislere, “Bermudu Divstūris”, “Bujāns”, “Citi Zēni”, Elīna Gluzunova, “Inspo”, KATŌ, Linda Rušeniece, Markus Riva, “Mēs Jūs Mīlam”, Miks Dukurs, Miks Galvanovskis, Patriks Peterson, RAUM, “The Coco'nuts” un Zelma.

“Supernovas” pusfināls 5. februārī, fināls – 12. februārī.

Konkursa “Supernova” mērķis ir atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā (pusfināli notiks 10. un 12. maijā, fināls – 14. maijā).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu