Pašmāju grupa "Pacific K" un Ingaja izdod kopīgu dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Pacific K un Ingaja
Pacific K un Ingaja Foto: Atis Erics

Ambientās indie mūzikas apvienība "Pacific K" izdod jaunu dziesmu sadarbībā ar lietuviešu mūziķi un dziedātāju Ingaju. Dziesma ar anglisko nosaukumu "Bullet" pieskaras tādām tēmām, kā nodevība, vilšanās cilvēkos un sava vārda neturēšana.

Lai arī tēmas nav vieglas, muzikāli dziesma ietērpta viegli plūstošās un pat meditatīvās noskaņās, kas klausītāju var aiznest savā pārdomu pasaulē un palīdzēt palaist vaļā visu lieko un nevajadzīgo, kas, iespējams, laika gaitā ir uzkrāts.

"Ar Ingaju esam pazīstami jau vairākus gadus un dalām gan kopīgus iedvesmas avotus, gan savās dziesmās radītās noskaņas," saka "Pacific K" līderis un dziesmu autors Kristaps Bedrītis. "Arī par kopīgu sadarbību domāju jau kādu laiku. Brīdī, kad sākām piefiksēt idejas, atcerējos par šo dziesmu, kas manā dziesmu lādē stāvēja nepabeigta jau gadiem. Liels prieks, ka beidzot izdevās to īstenot. Manuprāt, Ingajas balss piešķir šim stāstam brīnišķīgu noskaņu un dziļumu."

Arī Ingaja dalās pārdomās par radošo procesu: "Man, kā solo māksliniecei, bija ļoti interesanti sadarboties ar "Pacific K". Radošajā procesā bija patīkami novērot savus iekšējos domu gājienus un atklāt jaunas savas personības šķautnes. Es domāju, ka mēs esam nonākuši pie ļoti veiksmīga kopējā redzējuma un rezultāta. Uzskatu arī, ka katrs klausītājs dziesmā spēs atrast daļiņu sevis, jo domāju, ka ikviens reiz ir bijis situācijā, kur cilvēku darbi pasaka vairāk nekā vārdi, kas arī ir daļa no šīs dziesmas vēstījuma."

Gan "Pacific K", gan Ingaja uz Baltijas neatkarīgās mūzikas skatuves darbojas jau vairākus gadus, uzstājoties pašmāju un ārzemju koncertos un festivālos. Abu radīto mūziku iedvesmo gan mežonīgas dabas ainavas, gan sarunas ar savu iekšējo pasauli, gan mijiedarbība ar cilvēkiem un viņu radīto vidi.

Noklausies jauno dziesmu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu