ASV pirmizrādi piedzīvo Latvijā veidotā filma "Warhunt" ar Mikija Rurka dalību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mikijs Rurks filmā "Warhunt"
Mikijs Rurks filmā "Warhunt" Foto: publicitātes

Pirmizrādi ASV šodien piedzīvo Latvijā veidotā filma "Warhunt" ar Holivudas un Latvijas aktieru piedalīšanos, informē kinolentes veidotāju pārstāve Una Pleša.

Viņa norādīja, ka filma īstenota, pateicoties ar pūļa finansējuma platformas "Crowdestor" palīdzību piesaistītajiem līdzekļiem 1,7 miljonu eiro apmērā. Paredzēts, ka filma būs skatāma kinoteātros, "Apple TV" un vairākās ASV video straumēšanas platformās.

Filmā piedalās Holivudas aktieri Mikijs Rurks un Roberts Kneppers, bet līdzdarbojušies Latvijas aktieri Dainis Grūbe, Rihards Lepers, Jurijs Djakandovs un Ieva Segliņa. Filmu režisējis Mauro Borelli, savukārt filmas producenti ir Igors Proņins un Jūlija Zaiceva no Latvijas producentu apvienības "Forma Pro Films".

"Warhunt"
"Warhunt" Foto: publicitātes

Pleša skaidroja, ka viens no projekta priekšnosacījumiem filmas tapšanā bija vietējo producentu piesaiste, kas noteica arī to, kāpēc filma tika uzņemta Latvijā, tā piesaistot arī vietējos kino industrijas speciālistus. Viņa norādīja, ka filmas finansējuma modelis un budžeta piesaiste bija izšķiroši tam, lai iecere par filmu īstenotos.

Platformas "Crowdestor" īpašnieks Jānis Timma uzsvēra, ka pūļa finansējuma platformas priekšrocība ir ieinteresēt vienlaikus vairākus investorus par kādas idejas finansēšanu, un "Warhunt" filmas projekts piesaistīja vairāk nekā 2000 investorus no visas Eiropas.

"Ņemot vērā Latvijas kino industrijas augsto profesionalitāti un mūsu valsts ģeogrāfiskās un arī vides priekšrocības filmu uzņemšanai šeit, domāju, ka starptautiskie kino projekti ar to realizēšanu Latvijā arī nākotnē būs perspektīva biznesa niša, par kuru investoriem saglabāsies un pieaugs interese," pauda Timma.

Kinolentes veidotāju pārstāve pavēstīja, ka filma "Warhunt" ir militārs trilleris par Otro pasaules karu. Kinolentes ainas uzņemtas Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Līgatnes mežos un alās, Bolderājā un citviet.

Filmas “Warhunt” aizkulises ar Holivudas un pašmāju aktieriem:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu