Klajā nāk jaunā dziesmu rakstnieka Aleksandra Barona debijas albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Barons
Aleksandrs Barons Foto: publicitātes

Klajā nāk jaunā dziesmu rakstnieka Aleksandra Barona debijas albums "tīra patiesība". Albumā dzirdamās dziesmas mūziķis sācis komponēt pandēmijas izraisītā pirmā ārkārtas stāvokļa un tā noteikto ierobežojumu iespaidā 2020. gada pavasarī.

A. Barons iepriekš publicējies dažādos literāros izdevumos, tagad izpilda laikmetīgu folkmūziku latviešu valodā, dzejoļiem pakārtojot pirkstu ģitārspēli.

"Tīra patiesība varētu būt tik daudz kas. Tā varētu būt atklāsme, doktrīna, kas pašos pamatos izmaina mūsu kolektīvo domāšanas veidu. Tas varētu būt individuāls miers. Tā varētu būt otrā atnākšana. Tā varētu būt saule, vējš vai zaļas lapotnes. Galu galā man nāksies jūs apbēdināt: "tīra patiesība" – tās ir tikai dziesmas. Nekā cēla tur nav, nekāda augstāka mērķa vai kā tamlīdzīga. Es tikai turpinu un turpinu par to pašu labsirdīgo meiteni, kas reiz manā istabā izslēdza gaismu, novilka sev pār galvu kleitu un ļāva mani nekad līdz galam neremdināmām ilgām," vēsta autors.

"Tikai skumjas dziesmas," piebilst Uģis Jansons, studijas producents, bez kura šis viss nebūtu iespējams. Albumu ierakstīja Jansons un Barons studijā "Barona buduārs" 2021. gada vasarā. Miksēja Jansons un Barons, māsterēja Edvards Broders. Dizainu veidoja Simona Ķīvite.

Aleksandrs Barons "tīra patiesība"
Aleksandrs Barons "tīra patiesība" Foto: publicitātes

Albumu iespējams noklausīties straumēšanas vietnēs – Spotify, Apple music utt. Albums izdots kasetēs. Vārdu grāmatiņa papildina katru eksemplāru, kuru par 10 eur var iegādāties vietnē Bandcamp vai grāmatnīcā "Bolderāja", Avotu ielā 27. Šobrīd A. Barons ir pabeidzis darbu pie sava debijas dzejas krājuma un komponē nākamo albumu, paralēli saimniekojot studijā "Barona buduārs", kurā mūziku rada arī tādi izpildītāji kā "alejas", Keitija Bārbale, Madlēna Ūdre, "Akvalande", "Velnezers", "Ug Ug Ugg Ugg", "Svēte", "Perestroika".

Noklausies albumu! 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu