Foto ⟩ Rokopera "Kaupēn, mans mīļais" atgriežas uz koncertzāļu skatuvēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ieskats izrādē "Kaupēn, mans mīļais"
Ieskats izrādē "Kaupēn, mans mīļais" Foto: Mārtiņš Plūme

Pēc gandrīz divu gadu pauzes uz Latvijas koncertzāļu skatuvēm atgriežas jauniestudējums spožajai un neaizmirstamajai Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperai "Kaupēn, mans mīļais". Pirmās divas izrādes būs skatāmas 26. februārī Jelgavas kultūras namā. Izsludināta arī papildizrāde Liepājā 27. februārī.

Paspējis piedzīvot milzu atsaucību, jauniestudējums bija spiests iepauzēt. Producents Aigars Dinsbergs par atgriešanos saka: "Šo izrādi esam parādā saviem skatītājiem. Ārkārtas situācijas dēļ bija jāatceļ pilnībā izpārdotās izrādes, un atkal saku paldies par sapratni mūsu skatītājiem un visai darba komandai. Lai arī vēl februārī nevaram strādāt ar pilnu jaudu, esam priecīgi atsākt darbus. Šajā izcilajā mākslas darbā iekodētie vēstījumi par mūsu sabiedrību, tās maldiem, mītiem un sirdsapziņu šodienas kontekstā ir kļuvuši vēl aktuālāki."

Koncertuzvedumā Kaupēna lomā iejūtas jaunais un talantīgais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Dzejnieks ir nemainīgi lieliskais Zigfrīds Muktupāvels, kurš izdzied nu jau par leģendām kļuvušos hitus, bet Kaupēna mīļoto meiteni Valliju atveido Madara Gaile. Jauniestudējumā piedalās arī Anmary, Zigurds Neimanis, Annija Putniņa, Inese Pabērza, Mārtiņš Kagainis, Elizabete Zagorska, Toms Kalderauskis, Edvards Grieze, savukārt lielu pienesumu dod Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņu un absolventu iesaiste. Viņu dziedātās kora un vokālās partijas, kā arī horeogrāfiskais izpildījums rada īpaši dinamisku, jaunības piesātinātu enerģētiku. Izrādē piedalās arī paplašināts instrumentālistu sastāvs Jāņa Lūsēna vadībā.

Foto: Ieskats izrādē "Kaupēn, mans mīļais".

Koncertuzveduma režisore Paula Plavniece, scenogrāfs Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece Elīna Milta Niedrāja, horeogrāfe Egija Abaroviča, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, vokālā pedagoģe Annija Putniņa. Koncertuzvedumu veidojusi Producentu grupa 7.

Koncertuzvedums "Kaupēn, mans mīļais" būs skatāms Jelgavas kultūras namā (26.02), Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" (27.02), Latgales vēstniecībā "Gors" (11.03.) un Rīgā, VEF kultūras pilī (13.03).

Biļetes - "Biļešu paradīzes" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu