Cīņu ar vēzi zaudējis Maira Brieža švāģeris

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

12. februāra naktī mūžībā devies Latvijas boksera Maira Brieža māsas vīrs Jānis. Pagājuša gada vasarā Briedis lūdza saviem sekotājiem palīdzību līdzekļu vākšanā, kas bija nepieciešami Jāņa ārstēšanai.

Jau ziņots, ka pērnais gads Jānim sākās laimīgi un cerīgi. Jānis bija nesen precējies, piedzima dēliņš. Taču vasaras sākumā, dzīvespriecīgais un aktīvais jaunais cilvēks, sajuta nespēku un tirpšanu labajā rokā un kājā. Slimnīcā

Jānim nekavējoties veica izmeklējumus, kas atklāja audzēju galvā - anaplastisku astrocitomu.

Audzēju izoperēja un Jāni izrakstīja mājās ģimenes un paliatīvās aprūpes ārsta uzraudzībā, Jāņa smagā stāvokļa dēļ nekādu ārstēšanu nepiedāvājot. Ģimene nespēja samierināties un, nebija gatavi padoties ārstu lēmumam. Pateicoties sievas Santas neatlaidībai, ģimenes un līdzcilvēku atbalstam, jūlija beigās Jānim bija iespēja doties uz "Hallwang" klīniku Vācijā, kur viņam tika veikti papildus izmeklējumi un ārstniecība, kādu Latvijā viņam nebija iespēju saņemt. Pateicoties saņemtajai ārstniecībai Jānis jutās daudz labāk, mācījās no jauna runāt un staigāt. 

Ziedot.lv tika vākti ziedojumi ārstniecībai Vācijas klīnikā, kur viņam turpināja uzsākto terapiju, kas Latvijā nav iespējama.

Šā gada 17. janvārī kļuva zināms, ka magnētiskās rezonanses rezultāti ir pasliktinājušies, un Jānim 19. janvārī steidzami bija jādodas uz Vācijas klīniku uz divu nedēļu ārstniecības kursu.

Diemžēl 12. februārī kļuva zināms, ka Jānis zaudēja cīņā ar vēzi, par ko sociālajos tīklos paziņoja viņa sieva, Maira Brieža māsa Santa.

"Jānim cīņa beidzās šonakt, viņš iemiga saldā, dziļā miegā un vairs nevarēja atdzīvināt. Paldies visiem, kas ticēja un lūdza. Es darīju visu, kas bija manos spēkos, bet ļaunā diagnoze bija spēcīgāka, diemžēl... Man sirds ir sasista sīkos kristāla gabaliņos, man ir ļoti smagi un grūti. Lūdzu aizlūgsim par Jāni -

viņš bija labākais vīrs, dēls un tētis savam pirmdzimtajam dēliņam, kas tagad palika par bārenīti, bet es darīšu visu un audzināšu kā Jānis bija vēlējies. 

Jānis bija īsts cīnītājs un viņš cīnījās līdz pašam pēdējam elpas vilcienam. Viņš vienmēr būs manā sirdī," teikts ierakstā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu