Atceļ festivālu "Rīga Jūrmala"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Noslēdzies klasiskās mūzikas festivāls “Rīga Jūrmala”
Noslēdzies klasiskās mūzikas festivāls “Rīga Jūrmala” Foto: publicitātes

Traģiskā kara dēļ Ukrainā pieņemts lēmums atcelt šovasar plānoto festivālu "Rīga Jūrmala", norādīts festivāla tīmekļvietnē.

Pasākuma rīkotāji norādīja, ka tas nav bijis viegls lēmums, taču šādas cilvēciskas traģēdijas laikā viņi neredz veidu, kā turpināt.

"Mēs kategoriski nosodām Krievijas iebrukumu Ukrainā! Kopš pagājušās piektdienas notikumiem un mūsu paziņojuma notikušas izmaiņas arī festivāla padomē un vadībā, tāpat esam apņēmušies pilnībā pārskatīt mūsu potenciālo darbību nākotnē," norādīja festivāla organizatori.

Foto: Festivāls "Rīga Jūrmala".

Viņi arīdzan norādīja, ka visiem biļešu īpašniekiem nākamo divu nedēļu laikā nauda par iegādātajām biļetēm tiks automātiski atdota atpakaļ, savukārt dāvanu karšu īpašnieki aicināti sazināties, rakstot uz e-pasta adresi "tickets@riga-jurmala.com".

"Mēs esam dziļi sarūgtināti par šobrīd notiekošo un apņemamies, ka festivāla komandas ietvaros un katrs individuāli turpināsim sniegt palīdzību šī briesmīgā kara upuriem Ukrainā,"

akcentēts festivāla tīmekļvietnē.

Festivāla norise bija ieplānota no 1. jūlija līdz 28. augustam. Iepriekš tika paziņots, ka festivālā, līdzās citiem orķestriem, uzstāsies arī Sanktpēterburgas Marijas teātra orķestris un diriģents Valērijs Gergijevs.

Pagājušajā nedēļā kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) aicināja Ārlietu ministriju izvērtēt krievu diriģenta iekļaušanu tā sauktajā melnajā sarakstā. Gergijevs paudis atbalstu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Minhenes mērs pagājušajā nedēļā paziņoja, ka atbrīvos no Minhenes Filharmonijas orķestra galveno diriģentu Gergijevu, jo viņš paudis klaju atbalstu savas valsts prezidentam. 68 gadus vecais Gergijevs Minhenes Filharmonijas orķestra galvenā diriģenta amatā ir kopš 2015. gada.

Viņa atbalsts Putinam ir kritizēts arī agrāk. 2014. gadā viņš parakstīja mākslinieku un kultūras darbinieku paziņojumu Krievijas īstenotās Ukrainas Krimas pussalas aneksijas atbalstam.

Krievija ceturtdienas rītā sāka uzbrukumu Ukrainai.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu