Foto ⟩ Ar ukraiņu mūziku Liepājā atklāts 30. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ar ukraiņu mūziku vakar Liepājā tika atklāts 30. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls
Ar ukraiņu mūziku vakar Liepājā tika atklāts 30. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls Foto: Jānis Vecbrālis

Sestdien Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" 30. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls iesākās ar sirsnīgu veltījumu ukraiņu tautai, ar kuru daudzi šodien esam domās un darbos. Liepājas Simfoniskā orķestra un diriģenta Normunda Šnē izpildījumā skanēja ukraiņu komponista Miroslava Skorika "Melodijas". Aplūko foto no koncerta!

Uz vietas Liepājas koncertzālē publika klausījās gan dziļu un pārdomātu interpretāciju meistara – pianista Reiņa Zariņa atskaņoto Georga Pelēča skaņdarbu “Plaukstošais jasmīns” pārlikumā klavierēm solo, gan Pētera Vaska “Ainavu ar putniem”, ko solo izpildīja mūsu izcilā flautiste Dita Krenberga.

Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Normunda Šnē vadībā Reinis Zariņš atskaņoja arī Johana Sebastiāna Baha Klavierkoncertu reminorā BWV1052, bet Dita Krenberga virtuozo Franka Martēna Balādi flautai un stīgu orķestrim.

Savukārt ērģelnieces Ivetas Apkalnas atskaņojumā publikai bija iespēja dzirdēt Paula Hindemita Kamermūziku Nr. 7 ērģelēm un orķestrim, bet koncerta noslēgumā šī viena no pasaulē ievērojamākajām solistēm – instrumentālistēm solo izpildīja ikonisko Johana Sebastiāna Baha “Tokātu un fūgu reminorā”, ko ievadīja zīmīgi konferansjē vārdi: “Pat vistumšākajā naktī kaut kur vienmēr spīd gaisma, un, kamēr kaut kur spīd gaisma, tumsa nav uzvarējusi.”

Foto: Ar ukraiņu mūziku vakar Liepājā tika atklāts 30. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu