Uzvaras parkā rīkos izstādi par Ukrainas kara ikdienu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis piedalās akcijā "Karogs par mieru Ukrainā" pie Brīvības pieminekļa, kur tiek izritināts lielais Ukrainas karogs, atzīmējot "Ukrainas nedēļu" un paužot atbalstu šīs valsts suverenitātei.
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis piedalās akcijā "Karogs par mieru Ukrainā" pie Brīvības pieminekļa, kur tiek izritināts lielais Ukrainas karogs, atzīmējot "Ukrainas nedēļu" un paužot atbalstu šīs valsts suverenitātei. Foto: Zane Bitere/LETA

Uzvaras parkā Rīgā tiks rīkota izstāde par Ukrainas kara ikdienu, otrdien TV3 raidījumā "900 sekundes" informēja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP). Pēc viņa paustā, 9. maija pasākums Rīgā, kamēr Ukrainā notiek karš, nevar notikt. "Un esmu arī diezgan skeptisks par jebkuru lielu pasākumu, ja vien tas nav atbalsta pasākums," uzsvēra politiķis.

Uzvaras parkā tiks rīkota izstāde sadarbībā ar fotogrāfu Ilmāru Znotiņu, kurš ir atlasījis lielformāta fotogrāfijas par Ukrainas skaudrā kara ikdienu no dažādām ziņu aģentūrām. Fotogrāfijas tiks izvietotas Uzvaras parkā jau no aprīļa beigām līdz maija vidum.

"Tas ir visai simboliski no tā viedokļa, ka Uzvaras parks tika veidots kā uzvaras laukums pēc mūsu neatkarības cīņām, kur arī Latvija parādīja visai pasaulei, ka maza armija, bet ļoti motivēta, ar milzīgu vēlmi pēc neatkarības, spēj uzvarēt diezgan lielu pārspēku," uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs.

Komentējot, vai 9. maijā Uzvaras parkā varētu rīkot atbalstu koncertu Ukrainai, Staķis sacīja, ka "mums ir labākas vietas koncertiem".

Jau ziņots, ka Staķis aicinās pilsētas pašvaldības izpilddirektoru nesaskaņot ikgadējo pasākumu 9. maijā pie padomju armijas karavīru pieminekļa Pārdaugavā. To Staķis teica Latvijas Televīzijas raidījumā "De facto".

Viņa personiskais viedoklis esot tāds, ka šādam pasākumam nav jānotiek un Latvijas galvaspilsētā Rīgā tam neesot vietas.

Viņš mudināja pasākuma rīkotājus nemaz nenākt uz pašvaldību, lai pieteiktu šo pasākumu. Pat ja pašvaldībai neizdosies to aizliegt, tad netiks atļauta nekāda tirdzniecība, ēdināšana, skaņu pastiprinošas iekārtas un uguņošanas.

Šāds pasākums šobrīd būtu vērtējams, kā nāves svinības, teica Staķis.

Viņš uzsvēra, ka visa pasaule piemin Otrajā Pasaules karā kritušos 8. maijā un ziedu nolikšanai neesot vajadzīgas atļaujas.

Foto: Raķešu triecienos Kijivā 18. martā (Ukraina).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu