Katrīna Gupalo: "Juku prātā no depresīvā stāvokļa kara pirmajās dienās"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Katrīna Gupalo
Katrīna Gupalo Foto: publicitātes

"Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" dziedātāja, dziesmu autore, pianiste, aktrise un producente Katrīna Gupalo stāsta par savām ukraiņu saknēm un dziesmas "Resistance" rašanos.

Projekts tapis ļoti ātri un brīdī, kad dziedātāja kara pirmajās dienās izjutusi pat depresīvu stāvokli notiekošā dēļ, apvienojot vairāk nekā 40 mūziķu, tikpat dejotāju, filmētāju. Tāpat Gupalo aicina joprojām atbalstīt Ukrainu, jo, nedēļām ritot, enerģijas sāk aptrūkties.

Dziesma "Resistance" radās lielā ātrumā, bez jautājumiem un vārda runas.

"Šis projekts tapa nereālā ātrumā – mazliet vairāk nekā nedēļa kopš brīža, kad nekā nebija. Bija tikai ideja no mana drauga Andreja: "Katrīna, dari kaut ko!" Viņš redzēja, ka es jau jūku prātā no tā visa depresīvā stāvokļa, kas mūs daudzus pārņēma pirmajās kara dienās," stāsta dziedātāja. Sākumā radusies ideja par tekstu, kur izmantota gan Ojāra Ērika Kalniņa dzeja angļu valodā, Katrīnas Gupalo tēva teksts krievu valodā, gan arī ukraiņu tautasdziesma, kas iezīmē spēku un neatlaidību, kas piemīt ukraiņiem.

Katrīna Gupalo
Katrīna Gupalo Foto: Ekrānuzņēmums

"Dziesma ir savedusi mani kopā ar ļoti daudziem talantīgiem cilvēkiem. Apvienojusi tik daudzus, saliedējusi tik daudzus gan audio radīšanas procesā, gan arī video, kas bija vesela epopeja. Nereāli, cik ātri tas viss notika, – kur vajag mēnešiem ilgi organizēt, meklēt telpas, domāt par konceptu," atklāj Gupalo.

Tāpat projektam pievienojās ukraiņu mākslinieki Laura Vilcāne ar dēlu Edgaru Vilcānu, kuri atbēga no Ukrainas, vijolniece Valērija Mustafina un Ukraiņu vidusskolas audzēkņi. "Kā tāda liela ģimene, kur visi esam mazliet ukraiņi,"saka dziedātāja.

Gupalo uzskata, ka dziesma šobrīd ir svarīga tieši tagad, kad ir pietiekami ilgs laiks pagājis no kara sākuma un visiem enerģija sāk aptrūkties.

"Tāpēc man liekas ir svarīgi gan mums šeit Latvijā to enerģiju vairot, gan arī sūtīt visu, ko mēs varam uz Ukrainu,"

aicina dziedātāja. Taujāta par to, kas raksturo Ukrainas cilvēkus, viņa saka: "Mēs visi zinām, ka ukraiņi ir ļoti drošsirdīgi. Mēs arī zinām, ka viņi ir ļoti skaisti cilvēki, – gan vīrieši, gan sievietes un ļoti silti cilvēki."

Noskaties visu raidījumu "Ar dziesmu par dzīvi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu