Zelta tualetes papīra turētājs un deju grīda, kas pārvēršas par baseinu: ieskats Putina superjahtā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Jahta "Šeherezāde"
Jahta "Šeherezāde" Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas prezidents, kara noziedznieks Vladimirs Putins, kurš jau mēnesi īsteno uzbrukumu Ukrainai, neesot žēlojis tēriņus par savu it kā 700 miljonu ASV dolāru (637 miljoni eiro) vērto superjahtu. Baumas, ka jahta pieder Putinam, virmo kopš tās uzbūvēšanas, taču nu Krievijā ieslodzītā opozicionāra Alekseja Navaļnija komanda sasaistījusi Itālijā noenkuroto jahtu "Šeherezāde" ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Tā ir kā maza pilsēta," izdevumam "The Sun" atklāja anonīms strādnieks, kurš apgalvo, ka esot bijis iesaistīts tās būvniecībā. 150 metru garā jahta ar nosaukumu "Šeherezāde" esot pietauvota Karrāras ostā Itālijā. "Uz tās ir neskaitāmi peldbaseini, SPA zona, sauna, teātris, deju zāles, treniņzāle un divi helikopteru nosēšanās laukumi."

"The Sun" iegūtajos fotoattēlos redzama īsta savrupmāja uz ūdens un tās seši stāvi ar greznām ērtībām. Jahtā atrodas milzīgs akvārijs, vairāki televizori, tostarp četrus metrus garš, kas nosedz visu sienu, un pašlīmeņojošs biljarda galds, lai viesi varētu turpināt spēlēt pat tad, kad jūra kļūst nemierīga.

Savukārt vannas istabas esot aprīkotas ar zelta krāniem un tualetes papīra turētājiem, kā arī flīžu deju grīdu, kas pārvēršas par baseinu. Tiek uzskatīts, ka "Šeherezāde" ir viens no diviem kuģiem pasaulē, kam esot šāda funkcija, ziņo "The Sun"; otra tāda esot vēl kādai citai Putina jahtai.

Tāpat uz jahtas esot ierīkota džudo istaba un pie sienas karājas ierāmētas melnās jostas. 

"Katra virsma ir vai nu no marmora, vai zelta," piebilst anonīmais strādnieks, kuram tas šķiet "piedauzīgi", ņemot vērā pašreizējos notikumus. 

"Ir grūti norīt faktu, ka neticamākais kuģis pasaulē pieder vīrietim, kura nolūks ir bombardēt civiliedzīvotājus Ukrainā."

Izsmalcinātais kuģis nav paredzēts tikai izklaides kruīziem. Tiek runāts, ka "Šeherezāde" zibenīgi var pārvērsties no ballīšu jahtas par līnijkuģi ar modernu drošības sistēmu, kas spējot notriekt dronus.

Jahta "Šeherezāde"
Jahta "Šeherezāde" Foto: AFP/SCANPIX

Ja tas nav pietiekami ārišķīgi, uz superjahtas esot angārs, kurā var novietot divus helikopterus, sešus ūdens motociklus, piecas sacīkšu laivas un astoņus zemūdens motorollerus.

"Šeherezāde tika uzbūvēta pirms vairāk nekā diviem gadiem. Tomēr kuģa iespējamās saites ar Putinu atklājās 21. martā, kad Krievijā ieslodzītā opozicionāra Alekseja Navaļnija komanda sasaistīja jahtu ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Jahtas apkalpe sastāv no Krievijas Federālā apsardzes dienesta darbiniekiem.

"Šeherezāde" tika nolaista ūdenī 2020.gadā kuģu būvētavā Vācijā. Šī ir viena no lielākajām jahtām pasaulē savā klasē.

Arī ASV amatpersonas uzskata, ka jahta saistīta ar Putinu.

Navaļnija komanda iepazinās ar jahtas apkalpes locekļu sarakstu. Pēc viņu teiktā, pirmais palīgs, bocmanis, bocmana palīgs, vairāki apsargi un vairāki citi apkalpes locekļi ir Krievijas pilsoņi un strādā Krievijas Federālajā apsardzes dienestā.

Daudziem darbiniekiem dokumentos ir norādīts, ka viņi ir no Krievijas Federālā apsardzes dienesta militārās vienības Sočos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu