Ņetrebko kara nosodījums nepārliecina Ņujorkas operu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievu operas zvaigzne Anna Ņetrebko vairāk nekā mēnesi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā beidzot nosodījusi karu, tomēr Ņujorkas Metropoles opera pagaidām nav gatava atjaunot darba līgumu ar dziedātāju.

Vietnē "Facebook" Ņetrebko šonedēļ publicējusi ierakstu angļu valodā, kurā pauž "stingru nosodījumu karam Ukrainā" un apgalvo, ka domājot par šī kara upuriem un viņu ģimenēm".

"Mana pozīcija ir skaidra. Es neesmu nevienas politiskās partijas biedre un neesmu saistīta ar kādu no Krievijas līderiem," raksta operdziedātāja.

"Es atzīstu no nožēloju, ka mana agrākā rīcība un paziņojumi varēja tikt nepareizi interpretēti. Patiesībā prezidentu [Vladimiru] Putinu visas dzīves laikā esmu satikusi dažas reizes," turpina Ņetrebko, piebilstot, ka neesot saņēmusi finansiālu atbalstu no Krievijas valdības un savus nodokļus maksā Austrijā.

"Es mīlu savu dzimteni Krieviju un ar savu mākslu vēlos tikai meklēt mieru un vienotību," apgalvo dziedātāja.

Ņetrebko, kura marta sākumā paziņoja par pauzi savā mākslinieciskajā darbībā, informējusi, ka maija beigās atsāks koncertēt "sākotnēji Eiropā".

Tikmēr Metropoles operas direktors Pīters Gelbs atzinis, ka, neskatoties uz operas zvaigznes publiski pausto pozīciju, pagaidām nav gatavs mainīt savu lēmumu par līguma laušanu ar Ņetrebko. "Ja Anna ilgtermiņā parādīs, ka visā nopietnībā un pilnībā ir distancējusies no Putina, es būšu gatavs sarunai," viņš piebildis.

Ņetrebko daudzus gadus ir paudusi prokremliskus uzskatus, bet 2014.gadā pozēja Krievijas uzturēto kaujinieku bandu pašpasludinātās Doņeckas republikas karogu.

Kopš Krievija 24.februārī atkārtoti iebruka Ukrainā, Ņujorkas Metropoles opera, kur Ņetrebko pēdējos 20 gados kļuvusi par primadonnu, uz nenoteiktu laiku atcēlusi jebkādu sadarbību ar viņu. Gaidāmās uzstāšanās atcēlušas arī Minhenes un Cīrihes opera.

Pēc kara sākuma tika atcelts arī Ņetrebko un Jusifa Evazova 7.aprīlī plānotais koncerts Latvijas Nacionālajā operā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu