Sobčaka: "Galkina liktenis praktiski ir izlemts"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

TV personība Ksenija Sobčaka savā "YouTube" raidījumā apkopoja tās Krievijas slavenības, kuras ir paudušas nostāju pret Krievijas iebrukumu Ukrainā. Starp daudzajām slavenībām Šobčaka īpaši izcēla humoristu Maksimu Galkinu un viņa sievu, estrādes primadonnu Allu Pugačovu, kuri šobrīd atrodoties Izraēlā. 

Galkins bija viens no pirmajiem Krievijas šovbiznesa pārstāvjiem, kurš publiski nosodīja Krievijas iebrukumu Ukrainā. Divas dienas pēc kara sākuma viņš ar ģimeni - sievu un abu dvīņiem - pameta Krieviju, un tiek mēļots, ka šobrīd četrotne uzturas Izraēlā.

Šīs runas vēl vairāk pastiprina tas, ka šā gada jūnijā Izraēlā izsludināti vairāki Galkina koncerti.

Sobčaka savā raidījumā sacīja -

ja ir kāds, kura liktenis ir izlemts, tas ir Maksims Galkins.

Viņa savā raidījumā uzrunāja Krievijas mūzikas kritiķi Artūru Gasparjanu, kurš norādīja - Pugačova ir Krievijas nacionālā bagātība un viņai var daudz ko piedot, taču viņas vīram nēe. "Pugačovas klusēšana un aizbraukšana no valsts patiesībā ir ļoti skaļš paziņojums par notiekošo. (..) Ne jau Alla aizbrauca no Krievijas, bet Krievija ir palikusi bez Allas Pugačovas," prāto Gasparjans.

Viņaprāt, Galkins ir arī Pugačovas rupors. Tur, kur Pugačova klusē, runā viņas vīrs. 

Kā zināms, Krievijas Valsts domē marta sākuma tika iesniegti likuma grozījumi, kas paredz 15 gadu ilgu cietumsodu par "viltus ziņu" izplatīšanu, kas atspoguļo Krievijas bruņoto spēku agresiju pret Ukrainu. 

Grozījumi paredz par "viltus ziņu" sagatavošanu un izplatīšanu līdz trim gadiem cietumā, savukārt, ja viltus ziņas tiek sagatavotas un izplatītas, izmantojot dienesta stāvokli, grupā vai izmantojot internetu, par to paredzēts piecu līdz desmit gadu ilgs cietumsods.

Savukārt, ja viltus ziņu izplatītājs zinājis, ka informācija ir nepatiesa un tas izraisa "sociāli bīstamas sekas", paredzēts līdz 15 gadiem ilgs cietumsods.

Krievijas varasiestādes par viltus ziņām pasludinājušas jebkuru informāciju, kas atklāj Ukrainā pastrādātos kara noziegumus, civiliedzīvotāju slepkavošanu, krievu ciestos zaudējumus un ukraiņu tautas pretestību iebrucējiem.

Krievijā pat aizliegts pret Ukrainu sākto karu saukt par karu vai iebrukumu, vai jebkurā citā piemērotā vārdā. Visi mediji ir spiesti lietot diktatora Vladimira Putina uzspiesto eifēmismu - "militārā operācija".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu