Ukrainas "Eirovīzijas" dalībnieki skaidro, vai karš ietekmēs viņu uzstāšanos klātienē

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Kalush Orchestra"
"Kalush Orchestra" Foto: Reuters/ScanPix

Vieni no šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa favorītiem ir Ukrainas pārstāvji, grupa "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Stefania". Intervijā BBC ansambļa solists Olehs Psiuks atklāj, vai valstī notiekošais karš ietekmēs grupas dalību konkursā.

Psiuks atminas, ka, sākoties karam, grupa atradās koncertturnejā. "Dienā, kad sākās karš, mēs atgriezāmies no turnejas Dnipro. Mēs bijām tuvu sprādzieniem Borispolē - mēs tos dzirdējām," intervijā BBC stāsta mūziķis. 

"Viens no grupas dalībniekiem pievienojās Civilās aizsardzības nodaļai, aizstāvot Kijivu. Es savukārt izveidoju brīvprātīgo organizāciju. Mēs palīdzam cilvēkiem atrast pajumti, medikamentus, transportu - visu, kas cilvēkiem nepieciešams,"

tā Psiuks.

Dziesma "Stefania" ir veltījums Oleha mammai, un kara laikā tā kļuvusi teju par Ukrainas himnu. "Dziesmas vārdi ir ļoti sirsnīgi. Tajā situācijā, kurā mēs atrodamies, visi ilgojas pēc savas mammas. Daudziem tas liek domāt par Ukrainu kā par mammu," stāsta Psiuks, kura mērķis konkursā ir parādīt Eiropai un pasaulei, cik stilīga ir ukraiņu mūzika un cik stiprs ir ukraiņu gars.

Daudzu nedēļu garumā mēģinājumi notika attālināti, videozvanā, taču nu grupas dalībnieki ir satikušies Izraēlā, kur uzstājās ukraiņu bēgļiem. 

Kā zināms, Ukrainu ir aizliegts pamest vīriešiem, kuri ir vecumā no 18 līdz 60 gadiem, taču grupas dalībnieki saņēmuši atļauju izbraukt no valsts un uzstāties Eirovīzijas dziesmu konkursā. 

Jau ziņots, ka 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā, Latvijas pārstāvju, grupas "Citi zēni" dziesma "Eat Your Salad" izskanēs pirmajā pusfinālā 10. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12. maijā, fināls – 14. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu