Jauns vārds džezā: dziedātāja Jekaterina Sarigina

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jekaterina Sarigina
Jekaterina Sarigina Foto: publicitātes

Jaunā džeza mūzikas dziedātāja, komponiste Jekaterina Sarigina laidusi klajā debijas albumu "Mayflower", ko veido pašas mūziķes sarakstītas kompozīcijas un britu džeza klasikas interpretācijas.

Jekaterina Sarigina ir dzimusi un augusi Latvijā, muzikāli skolojusies pasaulē. Arī viņas debijas albums ir muzikālās izpētes, izraušanās posma iemūžinājums, apkopojot mūziķes pēdējo divu gadu laikā piedzīvoto - ceļošanu starp Londonu un Bostonu pandēmijas laikā, lai absolvētu Jaunanglijas mūzikas konservatoriju (New England Conservatory), kam sekoja pārcelšanās uz Ķīnu, lai strādātu par skolotāju starptautiskā skolā.

Pašizdots un ierakstīts ASV, Latvijā un Ķīnā, bet māsterēts Lielbritānijā - tāds ir albums, kura nosaukuma iedvesma nāk no 1620. gada stāsta par svētceļnieku ceļojumu un pārvērtībām. "Mayflower" stāsta par to, kas notiek ar cilvēku, kas ir atbrīvojies no pagātnes un ir gatavs nezināmajam.

Albums atspoguļo realitāti, kurā šobrīd sevi atpazīs daudzi jaunie mākslinieki visā pasaulē. Ietverot eklektisku mūziķu grupu no Izraēlas, Dienvidkorejas un ASV, albums ir dažādu estētisku elementu, skaņas komponenšu un iespēju kolekcija.

Jekaterina Sarigina "Mayflower"
Jekaterina Sarigina "Mayflower" Foto: publicitātes

Visu dziesmu autore - Jekaterina Sarigina, izņemot "Wintersweet", kuras mūziku sarakstījis Kenijs Vīlers, bet tekstu Norma Vinstone, un "Wrong Lullaby", kurā dzirdams Viljama Šekspīra teksts.

Mūziķi: Jekaterina Sarigina - vokāls, Moše Elmakiass (Moshe Elmakias) - taustiņinstrumenti, Sī Džon Huons (Sea Jun Kwon) - akustiskais bass, Mihaels Brems (Michael Brehm) - trompete, Džoijs von Lēvens (Joey van Leeuwen) - bungas.

Ieraksta producente ir pati Jekaterina Sarigina, ieraksta inženieris Pīters Kontrimas (Peter Kontrimas). Miksa inženieris - Krišs Veismanis, "If I Were" ieraksta inženieris Endijs Mejels (Andy Mayell). Albuma māstera inženieris - Kaspars Satons-Džonss (Caspar Sutton-Jones)

Noklausies albumu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu