Miljonāre Dina Zuzāne būs Andreja Žagara fonda seja

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dina Zuzāne
Dina Zuzāne Foto: Dinas privātais arhīvs

Viena no pagājušā gada publiski apspriestākajām privātās dzīves tēmām bija miljonāru, mecenātu Dinas un Jāņa Zuzānu šķiršanās. Jau kādu laiku abi dzīvo šķirti, taču rokas klēpī salicis nav neviens. 

Kā zināms, mākslas kolekcionārs Jānis Zuzāns turpina nodarboties ar muzeja "Zuzeum" kūrēšanu, rīko tur savu darbu izpārdošanu, bet Dina beidzot atradusi sev jaunu nodarbi kultūras jomā, raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Daudzus gadus Zuzānu pāris bija aktīvi kultūras pasākumu apmeklētāji un atbalstītāji, un bez kultūras Dina savu dzīvi iedomāties nespēj.

Jānis Zuzāns un Dina Zuzāne
Jānis Zuzāns un Dina Zuzāne Foto: Ieva Čīka/LETA

Žurnāla "Pērle" jaunākajā numurā Dina pirmo reizi stāsta par saviem plāniem – viņa būs Andreja Žagara kultūras attīstības fonda seja un viena no fonda valdes loceklēm. "Mēģināšu būt aktīva, piesaistīt draugus investorus," saka Zuzāne, uzsverot, ka Andrejs Žagars bija viņas laikabiedrs - progresīvs un interesants cilvēks.

Viņa iecerējusi attīstīt Žagara idejas - rīkot meistarklases jaunajiem māksliniekiem un izpildītājiem, aicināt dažādus ārzemju māksliniekus uz Latviju. Plānā ir arī uzrakstīt un izdot grāmatu par bijušo Latvijas Nacionālās operas un baleta vadītāju Žagaru.

Izdevums raksta, ka Andreja Žagara fondā piekritis darboties arī diriģents Andris Nelsons.

"Andrejs ir pelnījis, lai mēs viņu neaizmirstu," saka Zuzāne.

In Memoriam - Andrejs Žagars (1958-2019)
In Memoriam - Andrejs Žagars (1958-2019) Foto: LETA

Žagars dzimis 1958. gada 16. oktobrī. No 1996. līdz 2013. gadam viņš bija Latvijas Nacionālās operas direktors. 2017. gada jūnijā ievēlēts par Rīgas domes deputātu no partijas "Latvijas attīstībai", kurā bija arī valdes loceklis. Uzņēmējdarbību Žagars uzsāka 1993. gadā, atvēris Rīgā vairākas kafejnīcas, to skaitā "Osiris" un "Deco bārs". Miris 2019. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu