Foto Koncertzālē "Cēsis" noslēdzies festivāls "Pētera Vaska mūzikas aprīlis"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Anete Rudmieze

Nedēļas nogalē koncertzālē "Cēsis" noslēdzās ik pavasara festivāls "Pētera Vaska mūzikas aprīlis", kurš šogad ilga no 16. līdz 23. aprīlim. Trīs koncerti ar daudzšķautņainām programmām klausītājiem atklāja ne tikai labi zināmus un pavisam jaunus komponista Pētera Vaska skaņdarbus, bet arī viņa domubiedru – latviešu komponistu mūziku, ukraiņu un pasaules klasiku. Aplūko foto!

Lieldienu sestdienā, 16. aprīlī, tieši Pētera Vaska dzimšanas dienā, izskanēja festivāla atklāšanas koncerts, kura īpašie viesi bija viens no šobrīd pasaulē atzītākajiem stīgu ansambļiem – Modigliani Quartet no Francijas. Programmā skanēja Vaska Sesto stīgu kvartets un Franča Šūberta Piecpadsmitais stīgu kvartets.

Pirmajā "Pētera Vaska mūzikas aprīļa" vakarā tika atklāta arī jaunākā koncertāles "Cēsis" vizuālās mākslas izstāde – gleznotājas Vijas Zariņas "Ainavas kods".

Foto: Anete Rudmieze

Koncertzāle vienmēr centusies mākslas izstādes pieskaņot lielākajiem mūzikas notikumiem savā repertuārā, tādēļ arī Vijas Zariņas izstāde festivāla ietvarā nav nejaušība. Tajā skatāmi jaunākie Vijas darbi, kas atklāj mežu, pļavu un lauku ainavisko burvību. Arī komponista Pētera Vaska viens no būtiskākajiem iedvesmas avotiem ir Latvijas daba, tādēļ šī izstāde spilgti papildināja festivāla emocionālo noskaņu. Vijas Zariņas darbu izstāde koncertzālē būs skatāma līdz pat 26. jūnijam.

Festivāls turpinājās aizvadītajā nedēļas nogalē. Piektdien, 22. aprīlī, izskanēja pianista Reiņa Zariņa solokoncerts "Pavasara pulss", kas noritēja sadarbībā ar Latvijas Komponistu savienības festivālu "Latviešu jaunās mūzikas dienas". 

Savukārt festivāla noslēguma koncertā, 23. aprīlī, tagadne sastapās ar klasiskām vērtībām - pasaulē atzītākais un biežāk atskaņotais latviešu komponists Pēteris Vasks līdzās Vīnes dižgaram Ludvigam van Bēthovenam.

Foto: Aizvadīts festivāls "Pētera Vaska mūzikas aprīlis".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu