Baiba Sipeniece-Gavare par karu: "Tā doma, ka meitām būtu jāaiziet... Tas ir smagi"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Sipeniece-Gavare
Baiba Sipeniece-Gavare Foto: Zilgma Kukle/LETA

TV personība un radio balss Baiba Sipeniece-Gavare LTV Ziņu dienesta veidotajā rubrikā "Dzīvei nav melnraksta" atklāti runā par sajūtām Ukrainā notiekošā kara laikā.

Sipeniece-Gavare, kura publiski nosoda Krievijas agresiju un savās mājās uzņēmusi arī Ukrainas bēgļus, saka, ka vissmagāk ir domāt par to, ka viņas meitas Grieta un Hermīne izdzīvo šo trauksmaino laiku. "Man ir meitas tādā foršā, interesantā vecumā - vienai ir 15 gadi, otrai - 23. Kas tik man tajā vecumā nenotika... Es ļoti gribētu, lai viņām būtu interesanta un piepildīta dzīve. (..) Tad, kad 24. februārī Krievija uzbruka Ukrainai, un tad, kad Putins draudēja nospiest to "sarkano pogu", godīgi sakot, man bija visādas domas galvā.

Tā trakā lieta bija, kad man bija jāsasauc abas meitas un jākārto tās [evakuācijas] somas gadījumā, ja nu kas. Tā ir baigi smagā sajūta īstenībā - ka tu kārto somu meitām, nevis uz balli vai ceļojumā, bet uz bumbu patvertni," atminas Sipeniece-Gavare.

Baiba ar meitām apspriedusi arī to, kā rīkoties, ja gadījumā viņas vairs nesatiekas: "Tas bija smagi.

Tajā brīdī es saprotu, ka man forši - es tā kā visu jau esmu piedzīvojusi, nu tiešām visu! Bet tā doma, ka viņām būtu jāaiziet... Tas ir smagi..."

Sipeniece-Gavare ar meitām izrunājusies, parādījusi "zaļo grāmatiņu", kur esot sarakstīta ģimenei svarīga informācija. "Bet tā galvenā doma ir tāda šī kara sakarā - ja gadījumā man savos 52 gados vajadzētu atvadīties no dzīves nelabprāt, bet tomēr - man nav tāda sajūta, ka es kaut ko neesmu līdz galam izdarījusi. Man ir tāda sajūta, ka es uh, kā esmu nodzīvojusi! Nu tiešām, ļoti, ļoti bagātu, foršu dzīvi. Bet skaudrums ir tas, ka man gribētos redzēt, kā meitas nokārto savu dzīvi..."

Jau ziņots, ka 2022. gada 24. februārī agresors Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā ar mērķi pilnībā okupēt Ukrainas teritoriju un apspiest ukraiņu tiesības būt par neatkarīgu valsti demokrātisko Eiropas valstu saimē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu