Foto ⟩ Kā pacifists kļuva par snaiperi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Baltais krauklis"
"Baltais krauklis" Foto: kadrs no filmas

Latvijas kinoteātros no 6. maija būs skatāma ukraiņu režisora Mariana Bušana filma "Baltais krauklis" (Снайпер. Білий воро), kas ir balstīta uz patiesiem notikumiem Donbasā no 2013. līdz 2014. gadam. Filma ir spilgta ilustrācija tam, kā sākās karš, kas 2022. gadā pāraudzis Krievijas iebrukumā Ukrainā.

Filmas stāsts ir par cilvēku, kuram ir stipra taisnības izjūta, par cilvēku, kurš grib dzīvot mierā un harmonijā ar dabu, taču karš izmaina viņa dzīves prioritātes.

Filmas reklāmas rullis. 

Galvenajās lomās Pavlo Aldošins, Marina Koškina, Andrijs Mostrenko, Romans Semisals, Oļegs Dračs.

Par filmu

Kad Krievijas karaspēks veic slēpto iebrukumu Donbasā, Mikolas (Pavlo Aldošins) naivā pasaule sabrūk, viņš jūtas bezspēcīgs nenovēršamo draudu priekšā, jo kaujinieki nogalina viņa sievu (Marina Koškina) un nodedzina līdz pamatiem eko māju, kurā viņi abi līdz šim dzīvoja, veicot sava veida eksperimentu, par iespēju mūsdienās būt laimīgiem bez kaitīgiem "civilizācijas labumiem". Mikola neatrod attaisnojumu šai nežēlībai un pieņem kardinālu lēmumu iet un aizsargāt savu zemi no ienaidniekiem, kļūstot par brīvprātīgo frontē. Agrākais pacifists kļūst par drosmīgu profesionāli snaiperu rotā, taču kāda kaujas uzdevuma laikā viņš atpazīst savas sievas slepkavas un emocionāli eksplodē.

"Šis ir ļoti spēcīgs kino," par filmu stāsta galvenās lomas atveidotājs Pavlo Aldošins. "Es esmu ļoti priecīgs, pat laimīgs, ka pie skatītājiem nonāk šis stāsts, kuram es ticēju jau no paša sākuma. Mana ticība filmas nozīmībai pieauga ar katru filmēšanas brīdi un tā ir nostiprinājusies īpaši tagad. Diemžēl, ģeopolitiskais konteksts ir izmainījies. Savukārt filmas stāsta jēga ir spēcīgi pieaugusi. Domāju, tieši tādēļ filmu ir jānoskatās pēc iespējas vairāk cilvēkiem, jo katram ir jāuzdod sev pareizais jautājums: ”Kā būt garā stipram?” Ukraina uzvarēs! Slava Ukrainai! Varoņiem slava!"

Pavlo Aldošins šobrīd aizstāv savu tēvu zemi Ukrainas Bruņoto spēku rindās, savukārt, galvenās sieviešu lomas atveidotāja - aktrise Marina Koškina ir aktīva brīvprātīgā, nodarbojas ar līdzekļu vākšanu un palīdzību Ukrainas armijai.

Foto: Ukrainas kara drāma "Baltais krauklis".

Pirms filma tiek izrādīta Latvijas kinoteātros, skatītāji aicināti uz trim seansiem - 3. maijā, plkst. 19.10, 4. maijā, plkst. 17.45 kinoteātrī "Kino Citadele" un 4. maijā plkst. 19.30 kinoteātrī "Splendid Palace" pasākuma "4. maija Latvijas filmu maratona" ietvaros.

Filmu producē Ukrainas producentu kompānija "UM Group" ar Ukrainas Kinematogrāfijas valsts aģentūras atbalstu. 25 procentus no pārdoto biļešu peļņas "UM Group" pārskaitīs "Ukrainas armijas atbalsta fondam" un 50 procentus "TV un filmu industrijas producentu atbalsta savienībai", kas šobrīd aktīvi iesaistās Ukrainas armijas atbalstīšanā.

Filmu Latvijā demonstrēs ukraiņu valodā ar subtitriem latviešu valodā un krievu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu