Video ⟩ Kāda ir influenceru atbildība kara laikā? Skaidro Deniss Ševeļovs

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Deniss Ševeļovs
Deniss Ševeļovs Foto: Paula Čurkste/LETA

29. aprīlī notiks apbalvošanas ceremonija, kurā paziņos Latvijas ietekmīgākos influencerus trijās kategorijās (makro, medium, mikro) un divpadsmit jomās. Par to, kas mainījies kopš pagājušā gada ceremonijas, raidījumam "900 sekundes" pastāstīja sabiedrisko attiecību aģentūras "Golin Riga" vadītāja Laima Zēmele un influenceru pētnieks Deniss Ševeļovs. 

Kā norāda Zēmele, arvien vairāk sekotāju izvēlas influencerus, kas specializējas konkrēti savā nišā un spēj sagatavot saturu atbilstoši savu sekotāju vērtībām. "Sekotāji sāk vērtēt arī to, kādu saturu tu veido - lai tas būtu interesants, relevants un patiess. (..) Ja līdz šim influenceri vairāk atspoguļoja savu dzīvesstilu, dzīvesveidu, tad arvien vairāk viņi pieslēdzas sabiedrībai svarīgiem jautājumiem un pauž savu viedokli, tādā veidā ietekmējot to," atklāj Zēmele.

Savukārt uz jautājumu, cik būtiski pandēmijas un kara laikā ir tas, lai influenceri būtu sociāli atbildīgi, influenceru pētnieks Deniss Ševeļovs norāda, ka šis ir ļoti sarežģīts jautājums. "Mūsu sabiedrībā bija moments, kad bija ļoti būtiski paust savu nostāju, lai tavi sekotāji zinātu tavu attieksmi pret kara notikumiem Ukrainā. To pieprasīja no katra cilvēka, jo īpaši no viedokļa līderiem.

Jautājums, kas notika ar tiem, kuri mēģināja izlavierēt - tie ir nonākuši pie kaut kādas reputācijas krīzes.

Bet tagad, es nezinu, vai katram satura autoram vajadzētu katru dienu stāstīt par [karu]. Cilvēki tomēr patērē medijus, neskatoties uz to, ka sociālie tīkli ir mūsu ikdiena un aptuveni 73% seko influnceriem "Instagram". "Instagram" Latvijā lieto 675 tūkstoši, kas ir 1/3 no mūsu populācijas. Jautājums - vai mēs vairojam trauksmi vai palīdzam saviem sekotājiem?"

Ševeļovs norāda, ka labais tonis no influenceru puses būtu stāstīt par to, ko mēs kā indivīdi varam darīt lietas labā, piemēram, uzskaitīt labdarības organizācijas, ieteikt runāt ar saviem vecākiem vai tuviniekiem, u.tml. "Katrs var atrast veidu, kā palīdzēt," tā Ševeļovs. 

Vairāk uzzini video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu