Diona Liepiņa uzmirdz ar jaunu dziesmu "Sīknauda"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Diona Liepiņa
Diona Liepiņa Foto: kadrs no video

Ceturtdien, 5. maijā, savu jaunāko dziesmu, kas tapusi "Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksports" dziesmu rakstīšanas nometnes "RIGaLIVE" septītās sesijas laikā, izdod dziedātāja Diona Liepiņa. Singlam tapis arī neparasts videoklips.

Dzīve ir piepildīta ar dažnedažādiem notikumiem. Mēs saņemam iespējas, bet mēs tās dodam arī citiem un reizēm pat ne vienreiz vien. Mēs mēdzam šajās iespējās arī vilties, bet vilšanās noved pie iedvesmas tikpat ļoti, cik pie pieredzes.

"Šī dziesma tapa citādāk. Nevis četrās sienās, esot vienatnē ar sevi, bet gan kopā ar mūzikas nometnes RIGaLIVE kolēģiem – Lieni Stūrmani un producentu Varslaff (Armandu Varslavānu). Sākumā bija neliels diskomforts, vēstot dziesmas ieceri, domu, jo dalīties piedzīvotajā ne vienmēr ir viegli, taču drīz vien sapratu, ka mēs esam uz viena viļņa. Par vārdu "Sīknauda" iedomājos es, piešķirot tam nedaudz citādāku, bet pavisam īpašu nozīmi: fu**boy (Eng), babņiks (latviskots no krievu valodas), brunču mednieks, meitu ģēģeris un tamlīdzīgi sinonīmi – tie visi zūd tāpat kā sīknauda,” stāsta Diona.

""RIGaLIVE" dziesmu rakstīšanas nometne vienmēr ir kaut kas interesants un neprognozējams. Šoreiz sanāca padarboties tandēmā ar Dionu un Lieni, kur ātri vien nonācām pie kopsaucēja par dziesmas vīziju un skanējumu. Sapratām, ka vēlamies vasaras atmosfēru, kaut ko neiesprindzinošu, bet tajā pašā laikā izstāstot stāstu. Mans mērķis bija izcelt Dionas skaisto balss tembru, ietērpt to mūsdienīgā skanējumā," atklāj Varslaff.

Dziesmai tapis arī dinamisks un neparasts videoklips, par kā tapšanu režisors Helmuts Bondars saka: "Dionai ideja jau bija gatava, bet man šķita vajadzīgs tam visam piemest nedaudz ogles un padarīt klipu nedaudz neparastu. Attēlot divu laiku versijas Dionai bija spontāna ideja, prieks, ka pie tās arī palikām. Stāsts tomēr paliek karalis. Uzņemt šo klipu arī bija jautrs brauciens. Tik haotiskā atmosfērā sen nebiju strādājis, bet tas bija vajadzīgs, lai ko līdzīgu notvertu uz ekrāna. Daudz kustīgo detaļu, kas varēja noiet greizi uzņemšanas laikā, bet viss izdevās, un policija pat nepamanīja mūs."

Noskaties dziesmas video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu