Koncerta apskats ⟩ Elegantā Rošīna Mērfija pārvērš "Palladium" par lielu deju zāli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

7. maijā koncertzāle "Palladium" uz vienu nakti pārvērtās par deju zāli - klausītājus priecēja īru elektroniskās mūzikas māksliniece, elegantā Rošīna Mērfija (Róisín Murphy).

Mērfija, kura kopš 2004. gada darbojas kā solomāksliniece, popularitāti ieguva deviņdesmitajos gados kā elektroniskās mūzikas dueta "Moloko" dalībniece.

Latvijas skatītājiem Mērfija nebūt nav sveša – šī bija mākslinieces ceturtā uzstāšanās Latvijā (2015. gadā viņa uzstājās Siguldā, 2008. gadā pārpildītā "Sapņu fabrikā", bet 2005. gadā bariņam izredzēto Mežaparkā – red.).

Prestižais britu izdevums NME mākslinieci nodēvējis par deju mūzikas karalieni. Arī pati Mērfija sauc sevi par mašīnu, kura nekad neapstājas. To novērtēja arī 7. maija “Palladium” koncerta apmeklētāji.

Mērfijas koncerta iesildītāji “Madmadmad” bija arī viņas pavadošā sastāva mūziķi, līdz ar to abas koncerta daļas ļoti organiski savijās kopā.

Lai arī Mērfija Latvijā viesojās sava jaunākā albuma “Róisín Machine” ietvaros, koncertā lielākoties izskanēja dziesmas no viņas agrākā repertuāra, kā arī “Moloko” lielākie hiti.

Kā novēroja TVNET, tieši “Moloko” repertuārs guva vislielākās ovācijas un skatītāju sajūsmu.

Teju divu stundu garais koncerts pārvērta koncertzāli “Palladium” par lielu deju zāli, Mērfijas mūzika cilvēkus acīmredzami iekustināja.

Dziedātāja bija piedomājusi arī par savu ārieni un garderobes izvēli - koncerts kļuva par sava veida modes skati, Mērfijai pārģērbjoties teju pēc katras dziesmas. Domājams, ka žaketes ar polsterētu plecu daļu pēc šī vakara atgriezīsies modē. 

Tāpat kā tērpi, svarīga loma bija arī Mērfijas kustībām. Lai arī dziedātāja pārāk daudz nekomunicēja ar publiku, viņa ļāva, lai runā lai runā ķermeņa valoda un kustības.

Koncerta izskaņā, kad publika sauca viņu atpakaļ, Mērfija un pavadošais sastāvs atgriezās uz skatuves ar akustiskajiem instrumentiem.

Koncerts, kas tika aizvadīts elektroniskās noskaņās, beigās ieguva pilnīgi citu auru, nospēlējot divas dziesmas akustiski. Mērfija izcili pierādīja to, ka ļoti organiski jūtas arī šādā formātā.

Ceram, ka šī nebija Mērfijas pēdējā uzstāšanās Latvijā. Šeit viņas mūzika tiek ļoti cienīta un katra satikšanās tiek ļoti gaidīta.

Koncertā izskanējušās dziesmas:

  1. Fun for Me (Moloko)
  2. Something More
  3. Let Me Know
  4. Incapable
  5. Narcissus
  6. The Time Is Now (Moloko)
  7. Simulation
  8. Forever More (Moloko)
  9. Cannot Contain This (Moloko)
  10. Overpowered
  11. Sing It Back (Moloko)
  12. We Are the Law
  13. Flash of Light (Luca C kaverversija)
  14. Golden Era (David Morales kaververija)
  15. Familiar Feeling (Moloko)
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu