Foto ⟩ LNOB izskanējis koncerts "Slava Ukrainai! Слава Україні!"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Monta Tīģere

Latvijas Nacionālajā operā 9. maijā izskanēja atbalsta koncerts ukraiņu tautai "Slava Ukrainai!" Ar šo labdarības koncertu LNOB aicināja Latvijas iedzīvotājus turpināt atbalstīt Ukrainas karā cietušos. Aplūko foto no koncerta! 

Visi koncerta veidotāji un dalībnieki piedalījās bez atlīdzības, bet visi ieņēmumi – gandrīz 16 000 eiro – ar fonda ziedot.lv starpniecību ir novirzīti Ukrainas atbalstam.

Koncertu atklāja Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētāja vietniece Olena Kondratjuka un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Koncerta klausītāju vidū bija arī Ukrainas iedzīvotāji, kas šobrīd patvērumu no kara raduši Latvijā.

Koncertu veidoja muzikālais vadītājs Mārtiņš Ozoliņš, režisore Elita Bukovska un videomāksliniece Zane Zelmene. Latvijas Nacionālās operas orķestrim, korim un solistiem pievienojās arī solisti Liene Kinča, Inga Kalna, Sonora Vaice un Egils Siliņš. Baleta mākslu koncertā pārstāvēja ukraiņu balerīnas Angelina Bosenko, Elina Bidna un Ivanna Sulima, kas šobrīd strādā Latvijas Nacionālajā baletā, kā arī Elza Leimane un Antons Freimans.

Koncerts tapa sadarbībā ar Latvijas Nacionālās operas fondu. Koncerta ierakstu 11. maijā plkst. 19.08 pārraidīs Latvijas Radio 3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu