Dailes teātra aktrise par Pēteri Liepiņu: "Domājām, ka viņš atveseļosies"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Liepiņš
Pēteris Liepiņš Foto: Dailes teātris

11. maijā mūžībā devās Dailes teātra aktieris Pēteris Liepiņš (78). Aktieris divus gadus cīnījās ar veselības problēmām, taču bija apņēmības pilns atgriezties teātrī. 

"Toreiz [2020. gadā] nekas neliecināja, ka viņu redzam pēdējo reizi. Divus gadus teātrī bijām bez Pētera... Bija zināms, ka viņam ir kāda sirdskaite, un domājām, ka viņš atveseļosies. Visi ļoti gaidījām viņu atpakaļ," izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj aktrise Indra Briķe.

Pats aktieris, kurš 2020. gadā pārcieta plaušu operāciju, par savām veselības kaitēm runāja izvairīgi un pērnā gada nogalē atzina, ka šī ir pirmā reize, kad uz tik ilgu laiku izkritis no ierindas. Tiesa, viņš bija apņēmības pilns atgriezties teātrī.

Ilgu laiku ārsti nav varējuši saprast, kas tad īsti aktierim kaiš, taču pēc ilgiem izmeklējumiem atklājies, ka Pēterim esot izstaigāta tuberkuloze. 

Aktieris tolaik zaudēja 20 kilogramu, un viņam tika noteikts rūpēties par formas atgūšanu - veikt mediķu rekomendētus vingrinājumus un ievērot diētu.

Pēteris Liepiņš mācījies Meņģeles pamatskolā, pēc tam - Ērglu vidusskolā. Pēc skolas beigšanas un dienesta padomju armijā iestājies Dailes teātra ceturtajā studijā, kuru beidzis 1971. gadā.

Vienlaikus viņš ieguva Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultātes augstāko izglītību specialitātē "Profesionālā teātra un kino aktieris". Liepiņš bija Dailes teātra aktieris kopš 1966. gada

1973. gadā Liepiņš kļuvis par Latvijas Teātra darbinieku savienības biedru, 1986.gadā saņēmis Latvijas PSR Nopelniem bagātā skatuves mākslinieka goda nosaukumu.

Savukārt 2002. gadā viņš saņēma balvu, kas nosaukta viņa vecākā brāļa Edgara Liepiņa vārdā. 2002. gadā aktieri apbalvoja ar IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu