"Kreisais krasts" publicē jaunu dziesmu, ar koncertiem svinēs 20 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Kreisais krasts"
"Kreisais krasts" Foto: Toms Rings

Hiphopa apvienība "Kreisais krasts" publicē savas pastāvēšanas otrajam gadu desmitam veltītu kopdziesmu un video, kas ieturēts hiphopa kultūrā izplatītajā saifera (Cypher) manierē. Līdz ar saifera izdošanu "Kreisais krasts" aicina uz savas jubilejas iesildīšanas koncertiem Ogres estrādē 28. maijā un festivālā "Summer Sound" 30. jūlijā.

"Kreisais krasts" (KK) ir viena no lielākajām un visilgāk pastāvošajām hiphopa apvienībām Latvijā, kurai šogad aprit 20 gadi. Ar "Cypher 6 - KKXX" tiek ieskandināts apaļās jubilejas gads, kas ir kā kopsavilkums līdzšinējai darbībai, ko klausītāji varēs pieredzēt šovasar gaidāmajos koncertos, kur jubilejas programmā būs klausāmas visas līdz šim populārākās apvienības dziesmas. Šogad arī aizsākts darbs pie jauna grupas jubilejas albuma.

"Es zināju, ka mēs būsim aktīvi tik ilgu laiku, bez šaubām, bet, kā jebkurš KK atbalstītājs, esmu traki priecīgs par rezultātu, ko esam sasnieguši. Kā jau visās ģimenēs, attiecību un panākumu ceļš nekad nav vienkāršs. Virziens mainās, ja priekšā ir šķēršļi, lai tiktu tālāk. Mēs ejam apkārt, lecam pāri, ejam cauri - galvenais, virzāmies uz priekšu. Esmu gandarīts, bet arī zinu - mēs spējam vairāk!" stāsta Pionieris, viens no "Kreisā krasta" dibinātājiem.

KK biedru rindās ir vairāk nekā 20 reperi, tostarp tādi pašmāju hiphopā zināmi vārdi kā ansis, Pionieris, Dairis, Punkts uz I, Kaizers, Melikols, Deniss, E.V., Ivans Baigais, Eiksho, JeeKaa, Misters Krūmiņš, R2RS, Cepums u.c.

"Mēs vienmēr esam atvērti talantīgiem mūziķiem un darbīgiem cilvēkiem, māksliniekiem. Mūsu sastāvs ir diezgan krāšņs. Nebaidāmies to papildināt ar spējīgiem un sirsnīgiem cilvēkiem. Esmu pārliecināts, ka katrs no mums dod trūkstošo gabaliņu kopīgai puzlei," par KK sastāvu spriež Pionieris.

Jubilejas gadā apvienībai pievienojušies jauni dalībnieki - ģitārists un mūzikas producents Henrijs Mucenieks (Henny), kā arī aktuālā dziesmu autore un dziedātāja Būū. Dalība "Kreisā krasta" saiferā ir Būū debija repā un arī pirmā parādīšanās kā KK apvienības dalībniecei.

Noskaties dziesmas video! 

"Mana dāvana un lāsts mūzikā vienmēr ir bijis lēkāt pa dažādiem žanriem, un hiphops ar mani šobrīd ļoti rezonē. Kā arī tādu komūnas sajūtu un atbalstu kā no Latvijas hiphopa es neesmu sajutusi ne no vienas kopienas. Liels prieks, ka mēs ar puišiem satikāmies, lai uz 20 gadiem apvienības testosterona jūrai pievienotos arī pirmā sieviete," stāsta Būū.

Būū
Būū Foto: publicitātes

Jaunais saifers "Cypher 6 - KKXX" ir jau sestais KK šādā formātā veidotais ieraksts un video. Atšķirībā no ierastā dziesmas formāta saifers pulcē krietni kuplāku dalībnieku skaitu, tomēr saglabājot katra brīvu pašizpausmi. Saifers (Cypher) hiphopa kultūrā pēc būtības ir vairāku reperu neformāla sanākšana vienkopus un savu tekstu izpildīšana, padodot mikrofonu tālāk.

"Cypher 6 - KKXX" video veidotājs ir KK biedrs Toms Rings. Bīta autors ir Silins Beats. Ierakstu un pēcapstrādi veicis Punkts uz I (Ingus Šusts) "Kreisā krasta studijā". Piedziedājuma autors E.V. Ar pantiem piedalās (izpildīšanas secībā): Ritvars, E.V., Punkts uz I, Misters Krūmiņš, Būū, Deniss, Kaizers, Melikols, Ivans Baigais, Eiksho, Pionieris, R2RS. Sākuma uzruna - JeeKaa. Video filmēts "VS darbnīcā", gaismas un tehnisko atbalstu nodrošināja audionoma.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu